Lise (30) uit Pittem combineert bijles geven met personal training

Lise Van Hauwaert uit de Fonteinestraat is in bijberoep gestart met Power Lingua By Lise, dat drie aspecten van dienstverlening combineert: vertalingen, bijles geven en personal training. “Ik combineer mijn studies met de werkervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan.”

“Wat mijn studies betreft heb ik een bachelor in taal en letterkunde Engels en Spaans, en een Master in Westerse literatuur, eveneens Engels en Spaans. Daarna heb ik drie jaar als leerkracht in middelbare scholen gewerkt, maar na rijp beraad besloot ik dat het onderwijs toch niets voor mij was”, vertelt de 30-jarige Lise

“Aangezien ik altijd al sportief ben geweest, heb ik toen de oude liefde weer opgepakt en ben ik als flexi-jobber aan de slag gegaan bij Gym Boutique in Pittem. Dat werd al gauw een halftime en uiteindelijk een fulltime job. Daar heb ik heel wat ervaring opgedaan in het coachen van mensen en ben ik onder andere de lessen jumping fitness gaan geven. Intussen behaalde ik een diploma in personal training. Omdat ik wou tijd maken om mijn bijberoep deftig uit te bouwen, werk ik nu deeltijds in een bakkerij.”

Drie aspecten

“Wat mijn bijberoep betreft, kun je drie aspecten onderscheiden. Allereerst doe ik vertaalwerk in het Engels en Spaans, zowel voor bedrijven als particulieren. Dat kan gaan om het vertalen van documenten, folders of grotere teksten tot zelfs e-books. Ik doe ook proofreading van teksten van anderen, die ik controleer op spelling en syntaxis. Ik ben ook de nodige stappen aan het zetten om beëdigd vertaler te kunnen worden, zodat ik ook juridische documenten zal mogen opmaken en vertalen. In een tweede luik geef ik bijles Engels en Spaans aan middelbare schoolstudenten, en taalcursussen aan wie dat wil. Ten slotte geef ik personal coaching op sportief vlak. Na een intakegesprek, waarin de doelen en conditie van de persoon in kwestie bekeken worden, stellen we samen een trainingsschema op. Dat wordt dan samen met de persoon opgevolgd, zodat het gestelde doel kan gehaald worden.”

Meer info? https://powerlingua.be, [email protected] en 0499 16 85 21.

The post Lise (30) uit Pittem combineert bijles geven met personal training is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »