Freddy Bultynck te zien op VRT in Hotel Römantiek

Maandag 8 januari zendt VRT 1 de eerste aflevering uit van het nieuwe seizoen van Hotel Römantiek. Daarin gaan een aantal vrijgezellen samen met Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels op zoek een nieuwe liefde in hun leven.

Eén van de deelnemers van Hotel Römantiek is Freddy Bultynck (74) uit Waardamme. Hij is een gescheiden vader van drie kinderen en de opa van zeven kleinkinderen. Voor zijn pensioen werkte hij als begeleider van een sociale werkplaats van het OCMW. Freddy is een heel sociaal iemand. Hij stond aan de wieg van een aantal verenigingen van Waardamme, waaronder de speelpleinwerking en de toneelvereniging Ware Vreugd. Freddy is nu vooral gekend als beeldend kunstenaar. “Ik heb negen jaar lang een opleiding Beeldende Kunst gevolgd aan de academie van Roeselare, en daarna nog twee jaar aan de academie van Tielt. Nadat het kappen van marmer niet meer ging, ben ik teruggevallen op keramiek. Gaandeweg heb ik mijn eigen stijl gevonden”, aldus Freddy.

Dankzij de buren

De aanzet om zich in te schrijven voor het programma is gegeven op oudejaarsavond 2022 door de buren. Zij wilden Freddy tussen pot en pint inschrijven voor Hotel Römantiek. “Uiteindelijk heb ik dan maar mezelf ingeschreven, anders gingen mijn buren het zeker in mijn plaats doen. De aanloop naar de selectie was een heel intense ervaring. Ik moest heel wat vragen beantwoorden, en werd onderworpen aan verschillende controles, waaronder een gezondheidscheck”, weet hij te vertellen. Freddy blikt terug op een fantastische en zorgeloze reis. Zowat alles werd voor de kandidaten tot in de puntjes geregeld. “Mochten ze mij bij manier van spreken morgen opnieuw vragen om deel te nemen aan een programma, zou ik zeker opnieuw ja zeggen. Het is verwonderlijk hoe snel we met de 24 deelnemers een vriendengroep werden, een vriendschap die ook na de opnames blijft. Het zijn 24 totaal verschillende mensen, elk met hun eigen verhaal. Ook Sven, Gloria en Philippe zijn erg hartelijke mensen. Na de opnames bleef het contact tussen de verschillende deelnemers”, aldus Freddy. “Komende zomer staat er zelfs een reisje naar de Provence gepland.”

Wie wil weten of Freddy tijdens zijn verblijf in Hotel Römantiek een nieuwe liefde gevonden heeft, kan vanaf 8 januari elke maandag om 20.45 uur terecht bij VRT 1 en VRT MAX.

The post Freddy Bultynck te zien op VRT in Hotel Römantiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »