Jan De Metsenaere zetelt voortaan als onafhankelijk raadslid

Na Peter Van Hecke (Open VLD), Henk Deprest (Open VLD), Kiran Van Landschoot (Open VLD) en Peter Van Hecke (N-VA) is Jan De Metsenaere (N-VA) al het vijfde raadslid op 27 dat zijn partij verlaat en als onafhankelijk raadslid de rit uitdoet.

Dertien jaar geleden stond Jan De Metsenaere (46) mee aan de wieg van de Maldegemse N-VA afdeling. In maart 2022 kwam hij in de gemeenteraad in vervanging van ontslagnemend Rudi De Smet. Op het einde van dat jaar werd hij ook de nieuwe voorzitter van N-VA Maldegem. In september, toen zijn bestuur hem niet volgde om Peter Van Hecke (nu ook onafhankelijk raadslid) als toekomstig lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan te duiden, heeft De Metsenaere als voorzitter ontslag genomen. Nu stapt hij ook uit de partij.

“Omdat ik mezelf niet meer zie functioneren als lid van de huidige N-VA-fractie en geen concessies wil doen aan mijn principes, het nastreven van mijn idealen en mijn visie voor Maldegem heb ik besloten om tot het einde van deze bestuursperiode als onafhankelijk raadslid te zetelen. Ik blijf mij onverminderd inzetten in de huidige meerderheid voor een welvarend, warm en veilig Maldegem”, motiveerde Jan De Metsenaere zijn beslissing. Over zijn politieke toekomst wil hij nog geen uitspraken doen. (LV)

The post Jan De Metsenaere zetelt voortaan als onafhankelijk raadslid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »