“Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles

Een 26-jarige Marokkaan heeft voor de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor twee feiten van zinloos geweld in de Oostendse uitgaansbuurt. Karim H. takelde zijn slachtoffers telkens toe in het gezicht. De ene keer met een glas, de andere keer met een fles. “Dit was extreem, zinloos geweld.”

In de nacht van 7 op 8 september 2022 kwam de politie tussenbeide in een vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt. Een jongeman hing vol bloed en zijn T-shirt was gescheurd. Hij verklaarde dat de beklaagde, een Marokkaan die illegaal in het land verblijft, een glazen fles in zijn gezicht had stukgeslagen tijdens een banale discussie over een gsm. Het slachtoffer hield daar een gebroken neus en een barst in de oogkas aan over.

Op 13 mei 2023 sloeg H. in cocktailbar Hemingway een glas stuk in het gezicht van een dertiger, die per ongeluk tegen hem aan was gelopen. Het slachtoffer hield daar heel zware snijwonden in het gezicht aan over. “Hij heeft een blijvend litteken over de volledige zijkant van zijn gezicht”, pleitte zijn advocaat. “Hij is voor het leven verminkt.” De rechter kende het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding toe van 5.000 euro.

Voorhechtenis

De procureur vroeg twaalf maanden effectieve celstraf. “Dit was extreem, zinloos geweld”, zei ze. ?H. beweerde dat hij bij de oudste feiten eerst een slag op het achterhoofd kreeg. “Maar de slagen die hij op zijn beurt toebracht waren buiten proportie”, pleitte zijn advocate. “Al ontkent hij wel dat hij met een fles sloeg. Het slachtoffer had ook geen enkele snijwond in het gezicht.”

H. zit intussen zeven maanden in voorhechtenis. “Ik heb mijn les geleerd en wil mijn excuses aanbieden”, zei hij tijdens de pleidooien. De verdediging vroeg met succes om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. (AFr)

The post “Hij is voor het leven verminkt”: celstraf met uitstel voor twintiger die in Oostende cafégangers toetakelde met glas en fles is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boekhoudster stal 93.000 euro van hogeschool, maar krijgt geen straf: “Ik zal alles netjes terugbetalen”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Lendelede de voorbije zes jaar: Pedro Ketels stopt na veertig jaar met politiek

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 17 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lendelede, zetelen er vandaag nog 13 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Schuilende Netanyahu, ontploffende tanks en AI-tenten: geweld in Midden-Oosten leidt online tot heel wat nepnieuws

Spectaculaire beelden doen het altijd goed op sociale media en in tijden van oorlog zijn die helaas genoeg voorhanden. Toch doen over het geweld in het Midden-Oosten ook heel wat beelden de ronde die niets met de recente gebeurtenissen te maken hebben. Een lopende Netanyahu, brand in een busstation, een tentenkamp en een raket die een tank vernietigt: allemaal spectaculair,

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee personen omgekomen bij botsing tegen boom in Dilsen-Stokkem

Bij een zwaar verkeersongeval op de Brugstraat in Rotem (Dilsen-Stokkem) zijn gisterenavond 2 personen om het leven gekomen. Rond 22.15 uur crashte een voertuig in de bomen. De brandweer van de zone Oost-Limburg ging ter plaatse om de inzittenden uit het wrak te bevrijden. De omstandigheden van het zware ongeval worden onderzocht.

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »