“Voor ik je van je leven ontneem, verkracht ik je nog”: man stuurt doodsbedreigingen naar HR-consulente nadat hij werd ‘buitengepest’ op werk

Doodsbedreiging en expliciete seksuele opmerkingen waren maandenlang het deel van een HR-consulente. Uiteindelijk kon achterhaald worden wie de dader was. Die moest zich woensdagmorgen verantwoorden voor de rechtbank. Hij riskeert vier maanden cel.

Ze dacht eerst dat het gewoon spam was. Op 28 februari vorig jaar kreeg een HR-consulente uit Kuurne een vreemde mail van ene [email protected] met de boodschap: “Een grote actie is voorbereid, dit wordt vervolgd.” De vrouw negeerde het bericht. Tot de firma waarvoor ze in onderaanneming werkte haar op de hoogte bracht van nog meer onrustwekkende berichten.

Aangifte

Die kwamen onder meer van het mailadres [email protected]. De inhoud liet niks aan de verbeelding over. “Ik heb nog een cadeautje. Voor ik je van het leven ontneem, verkracht ik je nog” of “Geniet van je laatste dagen”, en dat zijn er nog maar enkele. Alarmerend en daarom werd aangifte gedaan.

Na lang zoeken, kon achterhaald worden dat de verzender Stijn S. (29) uit Zonnebeke was. Woensdagmorgen moest hij zich verantwoorden voor doodsbedreigingen en seksuele belaging. Hij erkende zijn fout, maar kroop vooral zelf in de slachtofferrol.

Hij kende haar van zijn vorig werk in Menen. “Ik heb ze leren kennen als human resource-dinges. Ik werd buitengepest op mijn werk. Zuiver van de stress herviel ik in mijn epilepsie en daarmee treiterden ze me. Ik weet dat ik domme dingen stuurde, maar ik was toen geen normale mens”, vertelde hij de rechter.

Vier maanden cel en boete

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van vier maanden en een boete van 800 euro; “Zo’n gedrag kan niet door de beugel. Zelfs als hij al gepest was, dan had hij nog niet het recht om zulke denigrerende opmerkingen te sturen. Die zorgden zeker en vast voor een gevoel van onveiligheid en onbehagen.”

Uitspraak op 17 januari.

The post “Voor ik je van je leven ontneem, verkracht ik je nog”: man stuurt doodsbedreigingen naar HR-consulente nadat hij werd ‘buitengepest’ op werk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

KIJK. Jitse belandt op spoed na uit de hand gelopen nacht in ‘Kotmadam Sarafian’: “Daarna terug gaan feesten”

Jitse is het grootste feestbeest in ‘Kotmadam Sarafian’, al blijft het niet één groot feest. Hij gaat iets te hard los en belandt na een uit de hand gelopen ruzie op spoed. “Jij hebt gevochten?”, merkt Barbara Sarafian (56) scherpzinnig op. “Niet per se… Een beetje duwen en trekken”, gaat Jitse verder. “Opeens was ik aan het bloeden aan mijn

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »