Minstens 103 doden en 211 gewonden in Iran bij explosies nabij graf van erg populaire generaal Soleimani

In Iran zijn zeker 103 mensen om het leven gekomen bij twee explosies aan het graf van de erg populaire generaal Qassem Soleimani. Dat melden Iraanse staatsmedia. Er zouden ook ongeveer 211 gewonden zijn. Op het moment van de “terreurdaad” was er een herdenkingsplechtigheid bezig voor de generaal, die exact vier jaar geleden gedood werd door het Amerikaanse leger. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, heeft de dodelijke aanslag in de Iraanse stad Kerman “scherp veroordeeld”. 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

Oppositie Venezuela roept kiezers op het tellen van de stemmen te controleren

Oppositieleider María Corina Machado heeft kiezers in Venezuela opgeroepen om, na het uitbrengen van hun stem bij de verkiezingen in het land op zondag, aanwezig te blijven in de stembureaus. Ze wil dat de kiezers dit doen om zelf het tellen van de stemmen te kunnen controleren in de “beslissende uren” na het sluiten van de stembussen. De angst voor

Lees meer »

Ozempic zou kunnen helpen om te stoppen met roken: “Hierdoor zouden hersenen ons niet meer ‘belonen’ na sigaret”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verblijf van Rose bij omstreden Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ ging niet over rozen: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. Rose vertelt ons waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast wilde vertrekken

Lees meer »

“Ik bereid set nooit voor”: DJ Thönder uit Deerlijk draait in Palacetent op Festival Dranouter

Het is weer zover. Festival Dranouter, het jaarlijkse hoogtepunt voor muziekliefhebbers in de Westhoek, staat voor de deur. Xander De Donder, beter gekend als dj Thönder, maakt voor de vijfde keer zijn op afwachting op het gerenommeerde muziekfeest. Op zaterdag 3 augustus sluit hij de avond af in de Palacetent, de grote biertent, met een set die ongetwijfeld weer voor

Lees meer »

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij dinsdag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »