Dana en Tim trouwden op oudejaar: “Leek ons een mooie gelegenheid om te combineren”

Dana Wielgus (33), afkomstig van Wisconsin (Verenigde Staten), en Tim Zijlmans (33), van Noord-Brabant (Nederland), wonen al meer dan een jaar in Kortrijk. “Waar ik vandaan kom, is het niet zo ongewoon om op oudejaarsavond te trouwen”, zegt Dana. “De sfeer zit altijd goed!”

Dana en Tim leerden elkaar in januari 2020 kennen via een online datingsite. Kort daarop volgde een eerste afspraakje in Rijsel waar Dana toen woonde. Tim woonde in Gent. Ondanks de coronacrisis en de verschillende lockdowns bleef hun liefde groeien. “Tim is een heel lief en attent persoon, hij onthoudt zelfs de kleinste details en deed echt moeite om mijn vrienden, familie en cultuur te leren kennen. Tim heeft een geweldig gevoel voor humor en maakt me aan het lachen. Daarnaast is hij een fantastische kok”, vertelt Dana. “Onze karakters vullen elkaar goed aan. Ik hou van Dana’s vastberadenheid en positieve ingesteldheid. Ze is ook heel lief en goed voor de mensen. We hebben verschillende sterktes en werken goed samen.”

Het koppel zocht een thuis tussen de twee in. “We wilden niet naar elkaar verhuizen, maar samen een nieuwe start nemen. Tijdens een fietstocht belandden we in Kortrijk. We hadden onmiddellijk een klik met de leuke stad en besloten hier in 2022 een plekje te zoeken”, vertelt Tim. In november 2022 vroeg hij Dana ten huwelijk in het restaurant Het Vliegend Tapijt in Marke. De ring draagt de diamanten van de oude verlovingsring van haar oma. Op zondag 31 december volgde het trouwfeest in Hoeve De Blauwpoorte in Heule.

“In 2015 trouwde een vriend van me in Appleton op oudejaar. De sfeer zat ongelooflijk goed. Iets wat ik ook voor mijn eigen trouwfeest wou. Op oudejaarsavond wil iedereen feesten en iets leuks doen. Ons trouwfeest leek ons een mooie gelegenheid om de speciale dag te combineren”, vertelt Dana. Samen met 72 gasten telde het koppel af naar het nieuwe jaar. “Tegen 3.30 uur lagen we in bed om de volgende dag meteen op te ruimen en ons valies te pakken. Om half twaalf ’s avonds moesten we onze vlucht halen naar Dubai voor onze huwelijksreis.” 9 januari is het getrouwd koppel terug in Kortrijk.

The post Dana en Tim trouwden op oudejaar: “Leek ons een mooie gelegenheid om te combineren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »