Oostendenaar krijgt opnieuw tien jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

De 47-jarige Lucien Annot uit Oostende is ook in beroep veroordeeld tot tien jaar cel. Hij bewerkte zijn ex met een rubberen hamer en schoot haar nieuwe vriend in de schouder met een jachtgeweer. “Hij wou haar niet doden, maar net beschermen!” Maar het hof geloofde hem niet.

Tot de tanden bewapend en met de nodige speed in het lijf klom Lucien Annot in de nacht van 16 op 17 mei 2021 over de tuinmuur van zijn ex I.R. in de Prinses Elisabethlaan in Bredene. Hij drong de woning binnen en trof er naast zijn ex ook haar nieuwe vriend D.D. aan in de zetel. Hij eiste meteen hun gsm’s en sloeg D.D. bewusteloos met een koevoet. Toen die terug bijkwam, haalde Annot een sierzwaard boven en dreigde hiermee zijn hand en geslachtsdelen af te hakken.

I.R. en D.D. gingen in de tegenaanval en bekogelden Annot met alles wat ze konden vastgrijpen. Annot takelde vervolgens zijn ex toe met een rubberen hamer en toen haar vriend door het raam naar buiten vluchtte, schoot hij hem in de schouder met een jachtgeweer. I.R. sprong eveneens door het raam, waarop het koppel hulp vond in de buurt.

Klopjacht

Na een klopjacht van vijf dagen kon Annot in Gistel worden opgepakt. Hij kreeg tien jaar cel en nog eens vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. In beroep vraagt hij een mildere bestraffing, zonder daar een getal op te plakken. “Ik wil niet het onmogelijke vragen en een straf met uitstel vragen”, pleitte meester Filip De Reuse. “Ik ga de feiten heus niet banaliseren. Maar hij wou hen echt niet doden. Hij had verse hulzen mee. Hij kon perfect herladen en een tweede keer schieten. Had hij ze willen doden, hij had het gedaan.”

Bovendien betwiste hij dat hij mikte op D.D. “Hij gooide een fles en daar schoot hij op. Maar tien hagelbolletjes zijn in de schouder van D.D. geraakt”, oordeelde meester De Reuse.

Niets geleerd

Maar Annot werd in 1999 al een opgesloten in de gevangenis en kwam pas vrij in 2010. Voor de procureur-generaal dan ook het signaal dat hij niks geleerd had in de gevangenis. “Wat dacht je? Ik ga op bezoek bij mijn lief en ik neem mee: pralines, een fles wijn en bloemen? Nee: een koevoet, een siersabel, een hamer, een breekijzer en een vouwgeweer!”

ij vroeg dan ook dat Annot opnieuw tien jaar cel kreeg en voor vijf jaar nog wordt opgevolgd door de strafuitvoeringsrechtbank. Hij meende dat hij weldegelijk de intentie had om D.D. te vermoorden. “We zijn hier niet in het schietkraam. Jij schoot niet op die fles die werd gegooid, wel op zijn torso. Die mensen hebben doodsangsten uitgestaan. Na tien jaar gevangenis heb je nog steeds niets geleerd. In tegendeel: je wordt alsmaar driester!”

Hond doodgeschoten

Ook het hof van beroep was daarvan overtuigd. “Voordat hij D.D. aanviel met het geladen jachtgeweer op beide slachtoffers gericht, riep hij met de woorden “ik heb je nog gewaarschuwd.” Tevens zou de beklaagde, aldus de slachtoffers hebben gezegd dat hij zijn vuurwapen al had ‘getest’, dat hij zijn hond had doodgeschoten, en dat NP (die hij verantwoordelijk achtte voor de relatiebreuk met IR ) de volgende zou zijn. Daarenboven hield het hof ook rekening met zijn verleden.

“Het zwaarbeladen strafregister van de beklaagde , die vijf veroordelingen heeft opgelopen wegens zware geweldsdelicten (in 2000 werd hij veroordeeld tot een hoofdgevangenisstraf van 10 jaar onder meer wegens diefstallen met geweld met onder meer vertoon van wapens, pogingen daartoe, brandstichting, een inbreuk op de wapenwet en vereniging van misdadigers) is in dit verband tekenend voor de wijze waarop de beklaagde zich in het maatschappelijk verkeer beweegt, gebruik makend van geweld, zonder het minste respect voor de fysieke integriteit van derden.”

Het besluit van het hof is dan ook krachtig en zonder interpretatie vatbaak: “Er is dan ook geen ruimte voor mildering van deze hoofdgevangenisstraf die de wettige en aangemeten bestraffing uitmaakt voor de in zijnen hoofde bewezen gebleven feiten.” Het hof bevestigde daarom het vonnis van tien jaar cel en een bijkomende ter beschikking van vijf jaar voor de strafuitvoeringsrechtbank. (OSM)

The post Oostendenaar krijgt opnieuw tien jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »