“Snelheid van 200 km per uur”: schoten kunnen vluchtend voertuig niet tegenhouden

Een Fransman is woensdagmorgen kunnen ontsnappen aan de politie. Hij vluchtte van een controle in Menen richting Ieper. Daar reed hij bij het ontwijken van spijkereggen bijna agenten aan, waarna twee schoten werden gelost. Uiteindelijk kon de man aan hoge snelheid vluchten naar Frankrijk.

Toen inspecteurs van de politiezone Grensleie woensdagmorgen een voertuig met buitenlandse nummerplaat zich verdacht zagen gedragen, besloot een patrouille de wagen aan de kant te zetten. De bestuurder dacht er echter anders over en besloot het hazenpad te nemen.

Aan hoge snelheid vluchtte hij via Wevelgem en Wervik richting Ieper. Alles werd in het werk gesteld om de man te kunnen vatten. “Hij reed aan snelheden van zeker 200 kilometer per uur”, vertelt korpschef van de politiezone Grensleie Didier Vandecasteele. “Op een gegeven moment probeerden we hem in te boxen, maar aan die hoge snelheden is dat niet evident.”

Via het Communicatie- en Informatiecentrum West-Vlaanderen (CIWES) werden de manschappen van de politiezone Arro Ieper op de hoogte gebracht van de vluchtpoging. Agenten probeerden de razende vluchter te stoppen met behulp van spijkereggen, maar ook dat kon hem niet stoppen. Hij zou die hebben genegeerd door ernaast te rijden, waardoor hij bijna enkele agenten raakte. “Uiteindelijk werden twee schoten gelost”, klinkt het.

Geseind

Ook de kogels brachten de Fransman niet tot rede. Hij keerde via de A19 terug richting Wevelgem, waarna hij via de E17 alsnog terug in zijn thuisland kon geraken. “We hebben wel het geluk dat we de dader konden identificeren. De man wordt nu nationaal geseind en zal actief worden opgespoord”, aldus Vandecasteele, die niet kon zeggen of zijn vlucht kaderde in een drugsdelict, diefstal of ander misdrijf.

Een heftige achtervolging waarbij agenten hun leven waagden. “Ze waren eerst en vooral heel alert door te willen overgaan op controle, daarna zijn ze er volledig voor gegaan om hem te stoppen. Maar als een auto niet wil stoppen, is het niet evident hem tegen te houden. Ik ben echt wel tevreden van mijn troepen”, besluit Vandecasteele. (JD)

The post “Snelheid van 200 km per uur”: schoten kunnen vluchtend voertuig niet tegenhouden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »