West-Vlaamse Young Yellow Tigers strijden voor EK-ticket

De Belgische nationale volleybalploeg bij de dames strijdt deze week voor een plaats op het Europees kampioenschap U18 dat komende zomer in Griekenland en Cyprus plaatsheeft. Hun eerste kwalificatietornooi wordt van 3 tot en met 7 januari in Herentals gespeeld. Ons land komt uit in groep B met Spanje, Portugal en Nederland. In groep A spelen Frankrijk, Italië en Duitsland tegen elkaar.

De Belgian Young Yellow Tigers is goed vertegenwoordigd uit onze provincie met Mila Vlahovic (Beernem, Topsportschool Vilvoorde), Tea Radovic (Bevo Rekkenshop Roeselare), Liese Verhelst als dochter van de bekende volleybalspeler Wouter Verhelst (VKT Torhout), Lune Hoste (Elckerlyc Zwevezele), Flore Maes (Zwevegem, Topsportschool Vilvoorde), Auke Vanassche (Avelgem, Topsportschool Vilvoorde) en Janne Deleu (Oostende, Bevo Beobank Roeselare).

Supporteren

Zij beginnen het tornooi op woensdag 3 januari om 17.30 uur tegen Nederland. Op donderdag 4 januari volgt om 17.30 uur de wedstrijd tegen Portugal. Spanje-België staat gepland op vrijdag 5 januari om 17.30 uur. In een filmpje op de sociale media doen de dames een oproep naar hun fans om hen in Herentals aan te moedigen. (ACR)

https://www.instagram.com/reel/C1XlcWbtWpi/?igsh=MWw0MHloMDIza3o5aQ==

The post West-Vlaamse Young Yellow Tigers strijden voor EK-ticket is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Op zaterdag 14 september word je tijdens het shoppen getrakteerd op trendy dansoptredens in het centrum. Vijf Roeselaarse dansscholen zorgen voor sfeer in de stad. Laat je verrassen door de dansers van Burlycious, Dansstudio Daneels, Ndigo, Induce Dans en Beweeg en Hypnosis Dance Academy.
The post Roeselaars danstalent zet zaterdag 14 september het centrum van de stad op stelten

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »