450 mensen trotseren kou en regen voor nieuwjaarsduik in Lilse Bergen: “Nat worden we toch”

In recreatiedomein De Lilse Bergen hebben bijna 450 mensen een verfrissende nieuwjaarsduik genomen. Ondanks de regen was er veel volk en niemand liet de buien aan het hart komen. "Het zou zelfs nog kouder mogen zijn", vond een deelnemer die twee keer een duik nam. 

Meer krantenkoppen in België

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »