Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren tweede editie van Kastaars

Op zaterdag 27 januari 2024 is het zover: de tweede editie van de nieuwe mediaprijzen, Kastaars!, wordt dan uitgezonden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren, net als vorig jaar, de televisieshow. 

Meer krantenkoppen in België

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

“Werk alleen biedt mensen geen uitweg uit armoede, een sterke sociale zekerheid doet dat wel”, leert studie van KU Leuven

Wanneer de overheid voldoende sociale hefbomen biedt, helpt dat mensen wel degelijk om uit de armoede te raken. Enkel inzetten op meer mensen aan het werk krijgen, volstaat niet. Dat moet blijken uit een onderzoek van de KU Leuven, in opdracht van Minerva en Decenniumdoelen. Zij dringen er bij onze toekomstige beleidsmakers op aan om geen afbouwbeleid in te voeren.

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek

Davidsfonds Aalbeke organiseerde zijn jaarlijkse Vlaamse feestdagevenement op een uitzonderlijke locatie: de Engelse tuin van Kasteel Allart. Het was 50 jaar geleden dat het park nog eens werd opengesteld. De Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke bracht er een aperitiefconcert.
The post Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amos (28) en Hilde (55) krijgen nieuwe, persoonlijke behandeling voor long covid: “Mijn situatie is weer leefbaar”

"Mijn leven is op een jaar tijd veranderd van een overlevingsmodus naar een leefbare situatie". Dat zegt Hilde (55), een van de patiënten met long covid die de voorbije maanden meewerkten aan een studie van het UZ Brussel. Die onderzocht het effect van een persoonlijke aanpak op vlak van voeding en beweging bij patiënten. De studie is nog niet gepubliceerd,

Lees meer »

Dwars door Wingene thuiskoers voor Fabrizio Dekoning

Twee keer per jaar kan Fabrizio Dekoning (25) in eigen Wingene een interclub rijden. Zaterdag 13 juli staat de kinesist voor de vierde keer aan de start van Dwars door Wingene. Koersen voor eigen volk vindt hij heel speciaal.
The post Dwars door Wingene thuiskoers voor Fabrizio Dekoning appeared first on KW.be.

Lees meer »