Dit zijn de kandidaat-Kraks van Gistel: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Gistel.

Stem Rani Vincke tot Krak van Gistel

(foto PM) © PETER MAENHOUDT

Rani Vincke (24) geldt als een van de sterkste sprintbenen in het atletiekveld. Op de 100 meter pakte ze in 2022 de bronzen plak op het Belgisch kampioenschap, op de 60 meter pakte ze zowel in 2021, 2022 als 2023 hetzelfde eremetaal. Ook een deelname aan het EK in München met de Belgische nationale ploeg staat op haar palmares. “Dit jaar liep ik op alle nummers vier persoonlijke besttijden, met de 11,46 seconden op de 100 meter als beste West-Vlaamse tijd ooit”, zegt Rani. “In 2024 hoop ik nog betere tijden neer te zetten. Misschien kan ik met de Belgian Rockets nog de Olympische Spelen in Parijs halen.” Rani volgt masterstudies stedenbouw aan de UGent.

Stem An Sanctorum tot Krak van Gistel

(foto PM) © PETER MAENHOUDT

An Sanctorum (52), actief bij stad Gistel, heeft al een ferme carrière achter de rug bij de Koninklijke Fanfare de Orpheonisten. “Dit jaar mocht ik mijn robijnen oorkonde in ontvangst nemen voor meer dan 40 jaar lidmaatschap”, vertelt de dwarsfluitspeelster. “Momenteel zetel ik al 20 jaar in het bestuur en ben ik zo’n 15 jaar penningmeester. 2023 was voor de fanfare een historisch jaar met de aankoop van maar liefst zestig maatkostuums. Een serieuze (financiële) operatie. De Orpheonisten vormen een muzikale familie en zorgen voor binding in het dorp.” An was eerder ook bestuurslid en voorzitter van het lokale jeugdhuis Jeugdforum.

Stem Oliver Luyckx tot Krak van Gistel

(foto PM) © PETER MAENHOUDT

Dit jaar viel Oliver Luyckx (20) in de prijzen tijdens de Helleborus Floral Award, een wedstrijd voor floristen en studenten bloemsierkunst. Na zijn middelbaar besloot hij bewust een praktijkgerichte Syntra-opleiding te volgen. Dit jaar trok hij ook naar het internationale instituut Boerma in Aalsmeer bij Amsterdam. “Ik ben nog altijd ontzettend graag met bloemen bezig. Ik werk deels bij de bekende florist Geert Pattyn uit Wervik en begon parttime met mijn eigen online bloemenwinkel, www.olliesflowers.be. Ik wil mensen simpelweg gelukkig maken met bloemen.” Ouders Inge en Frederik zijn zaakvoerders van Tuincentrum Luyckx in de Snaaskerkestraat.

Stem Griet Huyghebaert tot Krak van Gistel

(foto PM) © PETER MAENHOUDT

In 2019 is Zwerfkatjes Gistel opgestart door Griet Huyghebaert (61). “Ik volgde al een tijdje de Facebookpagina’s van Zwerfkatjes Middelkerke en Koekelare. Daarbij zag ik ook regelmatig oproepen van katjes op grondgebied Gistel. Ik kocht zelf een chiplezer om gevonden katten te kunnen identificeren en nam contact op met stad Gistel om het beleid mee vorm te geven. Vrijwilliger Tine stapte onmiddellijk mee in dit project. Onze vrijwilligersgroep telt nu zo’n tien krachten. Wij zijn ook trots dat we een goeie samenwerking met stad Gistel konden bekomen. Met deze nominatie wil ik vooral de problematiek rond zwerfkatten meer in de kijker zetten.”

Stem Erwin David tot Krak van Gistel

(foto PM) © PETER MAENHOUDT

Erwin David (59) is de man achter de jaarlijkse Kunstwandeling in Snaaskerke. “Het begon in de coronacrisis met eigen werken buiten tentoon te stellen en is nu uitgegroeid tot een event met meerdere artiesten.” Erwin, kok van beroep en werkzaam in de chipsfabriek in Veurne, is actief als metaalkunstenaar. Hij stichtte ook kunstkring dAS Art en organiseert regionale expo’s onder de naam Art from nature. “Het is belangrijk om mensen met én kunst én elkaar in contact te laten komen.” Erwin David is sinds zijn 12 jaar actief scoutlid in Bredene en gaat als kookouder mee op kamp. Hij doet ook vrijwilligerswerk bij Poverello en zetelt in de lokale dorpsraad.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Gistel: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »