Dit zijn de kandidaat-Kraks van Ledegem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Ledegem.

Stem Magina Verstraete tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“In maart 2020 begon ik met voedselbedeling in Groot-Ledegem”, vertelt Magina Verstraete (52), oprichtster van ‘t Free Shopke. “Dat startte aanvankelijk van bij mij thuis, met een Facebookgroepje van tien à vijftien gezinnen. Toen we na verloop van tijd aan dertig gezinnen zaten, verhuisden we de voedselbedeling naar de hangar van een buurman. Er is enorm veel armoede onder ons eigen volk en daar voel je toch een zekere onmacht bij. Door omstandigheden krijgen mensen het soms moeilijk. Zien hoe je bijvoorbeeld door ziekte laag kan vallen, dat raakt me. Ik vraag dan ook: help ons helpen. Elke kleine bijdrage tovert immers een glimlach op iemands gezicht.”

Stem Reginald Vermeersch tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Meer dan 45 jaar was Reginald Vermeersch (66) actief bij de ambulancedienst. “Ik ben gestart als stagiair brandweerman en ambulancier in 1978. Zo’n 25 jaar geleden werd ik verantwoordelijke voor de ambulancedienst Ledegem, maar sinds 1 oktober ben ik met brandweerpensioen. Verantwoordelijk zijn voor onze dienst 100 was geen eenvoudige opdracht, maar ik haalde er wel veel voldoening uit. Als hulpverlener blijf ik het nog steeds een van de mooiste uitdagingen vinden om vrijwillige brandweerman of ambulancier te mogen zijn.” Reginals zegt dankbaar en trots te zijn dat hij al die tijd deel kon uitmaken van een prachtig korps met veel toffe collega’s.

Stem Arne Lips tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Arne Lips (28) is piloot sinds 2013 en doet al zijn hele leven aan ballonvaren. “Mijn pa is piloot en heeft zijn eigen ballonbedrijf, Ballonteam Lips. Van kinds af wilde ik daarom ook piloot worden.” Arne haalde de eerste plaats op het grootste ballonevent van Europa in 2023 en versloeg zo meer dan 400 deelnemers. “Omdat de wedstrijd tijdens de vakantie plaatsvond en ik met vrienden deelnam, was het eigenlijk heel relaxt. Maar zodra we goed gestart waren, was er steeds meer focus. Om op het einde van de week op het podium te staan samen met enkele andere toppers maakte me wel blij. Dat was het resultaat van een sterk team: winnen doe je niet alleen in het ballonvaren.

Stem Frank Desseyn tot Krak van Ledegem

(foto RV) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Frank Desseyn (57) werd in 2000 lid van Gezinssport en werd later afgevaardigde bij de vergaderingen van Gezinsbond. Sinds 2005 is hij voorzitter van Gezinssport en sinds 2018 ook voorzitter van Gezinsbond. “Als voorzitter bereid en leid ik de vergaderingen en coördineer ik de activiteiten. Daarbij is het belangrijk om iedereen te laten meedenken, de verantwoordelijkheid te verdelen en om werkgroepen te maken zodat iedereen zich belangrijk voelt. Het geeft me veel voldoening als de andere bestuursleden enthousiast zijn om te werken in de vereniging. Mensen, vrienden en familieleden samenbrengen en plezier laten beleven op de activiteiten vind ik belangrijk.

Stem Barbara Desmet tot Krak van Ledegem

(foto RV) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“18 jaar geleden startte ik als onthaalmoeder door mijn liefde voor kinderen”, vertelt Barbara Babs Desmet (45). Doorheen de jaren kwam er af en toe een pand vrij in de Kasteelstraat, waardoor ze nu vijf locaties heeft. “Mijn levenswerk is zo goed als voltooid, maar zeg nooit nooit. Het blijft kriebelen. Dankzij een sterk team van 20 medewerkers kunnen we nu 70 naschoolse kindjes, 50 peuters en 34 baby’s opvangen. De organisatie van dat alles is heel druk en zwaar, maar ik blijf het volhouden door de liefde van en voor de kinderen. Het brengt me levenskracht en -vreugde. Kinderen zijn mijn leven. Ik zorg voor elk kind alsof het van mij is. Hun glimlachjes zijn onbetaalbaar.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Ledegem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »