Dit zijn de kandidaat-Kraks van Komen-Waasten: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Komen-Waasten.

Stem Stephane Moeneclay tot Krak van Komen-Waasten

(foto ZB) © zenon bekaert beselare

Stephane Moeneclaey (52) uit Komen is barman in het MJC van Komen-Waasten. Van opleiding is hij chef-kok en bezit het einddiploma HoReCa. Hij is heel actief in het verenigingsleven. Zo is hij lid van Les Marmousets. Ook is hij ondervoorzitter van Rêve et Vie van Home Paul Demade en fervente wandelaar bij Les Joyeux Randonneurs. Ook Sinterklaas en de Kerstman zijn voor hem geen onbekenden. Een helpende hand bieden aan kinderen die ongelukkig zijn in bepaalde situaties en naar Andalousië trekken, is zijn ultieme droom. “Ik wil de verenigingen blijven ondersteunen waar dat nodig is, zodat iedereen op de gemeente zijn sport of hobby kan beoefenen.”

Stem David Laby tot Krak van Komen-Waasten

David Laby (48) is een ondernemer, maar niet enkel dat. Hij staat in Komen-Waasten te boek als een volksfiguur die zich inzet voor het behoud van de volkse sferen in de verschillende wijken. In zijn thuisbasis, wijk Geuten, organiseert David jaarlijks de eierenworp, een evenement dat keer op keer honderden mensen op de been brengt. Ook in Waasten, waar zijn café is gelegen, is volkse sfeer zijn drijfveer. Zo stippelde hij met Halloween een volledig gratis parcours voor kinderen uit en hij betrok er meteen de lokale middenstand bij. “Mensen gaan er vaak van uit dat bepaalde wijken volledig dood zijn”, klinkt het bij David. “Maar vaak volstaat het om een kleine vonk te maken. Ik ben blij dat ik vaak die vonk kan zijn.”

Stem Peggy Delbecque tot Krak van Komen-Waasten

Het zijn vooral ouders van schoolgaande kinderen die Peggy Delbecque (41) zullen kennen. De leerkracht van de Sint-Henrischool is de drijvende kracht achter het principe van de ‘buitenschool’, waarbij klaslokaaltjes in openlucht worden gebouwd. De gezonde lucht zorgt voor een betere concentratie bij de kinderen, die ook erg leergierig worden op die manier. Recent lanceerde ze nog een crowdfunding voor de aankoop van een grote busfiets. Haar nominatie als Krak-kandidate bracht een traantje van ontroering met zich mee. “Ik ben iemand die van de eenvoudige dingen hou, op voorwaarde dat ze gemeend zijn. Ik hoef daarvoor echt geen beloning te krijgen. Dat ik genomineerd word, dat raakt me enorm.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Komen-Waasten: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »