Dit zijn de kandidaat-Kraks van Koekelare: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Koekelare.

Stem Kelly Van Oost tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Kelly Van Oost (41) is oprichter en voorzitter van vzw Caring Family, een organisatie waar kansarmen en zieke kinderen op de eerste plaats komen. “Op de benedenverdieping van mijn huis aan de Dorpsstraat 9 sta ik altijd paraat om te helpen. Ik werk momenteel als zorgkundige in het wzc Hof Demeersseman in Ichtegem, maar als 24-jarige leefde ik meer dan een jaar op straat in Oostende, Middelkerke en Antwerpen.” Zelf verwachtte ze niet om genomineerd te worden als Krak van Koekelare, maar is daar wel heel blij om. Op kerstavond staat het belangrijkste evenement van het jaar op het programma van haar organisatie, de kerstmaaltijd Caring Family.

Stem Geri Haerynck tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Dat Geri Haerynck genomineerd wordt als Krak van Koekelare zal niemand verbazen, want hij kwam het voorbije jaar regelmatig in het nieuws. Geri is geen gewone amateurweerman. In zijn tuin staan een heleboel zelfgemaakte meettoestellen. Hij voorspelt al bijna zestig jaar het weer met een trucje van zijn grootmoeder, dat hij liever geheimhoudt. Hij is intussen 82 en denkt nog niet aan stoppen. Geri is best tevreden over zijn voorspellingen voor 2023. De natte maanden november en december had hij perfect voorspeld. “Ik kan zeggen dat ik voor ongeveer 70 procent juist zit. Op een heel jaar is dat niet slecht, nietwaar.”

Stem Alex Haerens tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Alex Haerens (68) regisseerde afgelopen maand met Sweet, Sweet, Sweet Home voor het eerst een productie van toneelgezelschap Wilt van Gheeste. “Toen ik zestien jaar was kreeg ik de toneelmicrobe te pakken tijdens een schoolvoorstelling. Sindsdien speel ik bijna jaarlijks mee in een of andere productie. Vaak treed ik op met Theater De Snuifdoos uit Ichtegem.” Hij noemt zichzelf een aangespoelde Oost-Vlaamse West-Vlaming, maar woont al veertig jaar in Koekelare. “Ik ben lid van de cultuurraad en creatief bezig zijn is mijn ding, maar ik viel letterlijk uit de lucht toen ik hoorde dat ik in aanmerking kom voor de Krak van Koekelare.”

Stem Tania De Vlaeminck tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

In de deelgemeente Zande zijn er maar weinig mensen die Tania De Vlaeminck (49) niet kennen. Ze is al meer dan twintig jaar de actieve voorzitter van Ferm en daarnaast ook zaalverantwoordelijke van gemeenschapszaal d’ Oude Pastorie. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen bekleedt ze als vrijwilliger ook bestuurlijke mandaten. Ze is ook vrijwilliger van de Gezellige Tallore. “Ik blijf eigenlijk liever op de achtergrond, maar ik ben uiteraard heel blij met deze nominatie. Ik had het helemaal niet verwacht en het doet wel veel plezier dat anderen mijn sociaal engagement waarderen”, aldus Tania, die door haar huwelijk haar geboortedorp Bredene ruilde voor Koekelare.

Stem Christine Deblauwe tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Christine Deblauwe (65) is de drijvende kracht en hoofdvrijwilliger van Uz Uzeke, een sociaal project voor kansarmen gehuisvest in de gewezen pastorie aan de Lekestraat 33 in De Mokker. De organisatie schenkt elke woensdagnamiddag gratis kledij voor kinderen van 0 tot 16 jaar aan iedereen die zich aanbiedt. Christine woont sinds haar huwelijk in Koekelare en was 36 jaar psychiatrisch verpleegkundige in AZ Damiaan in Oostende. “Mijn ervaring in het begeleiden van mensen met problemen komt me nog altijd goed van pas. Ik vind het leuk om genomineerd te worden omdat ons project hierdoor in de belangstelling komt te staan”, aldus Christine Deblauwe.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Koekelare: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »