Dit zijn de kandidaat-Kraks van Nieuwpoort: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Nieuwpoort.

Stem Ann Verheye tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Op 2 september nam Ann Verheye (64) afscheid van café Astra, na 33 jaar. In 1990 volgde ze er Roger Maes en Yvette Maurau op. Als echte Nieuwpoortse begon Ann haar carrière als zwembadredster in de Floreal. Dat was ze vier jaar. Daarna stapte ze in de horecawereld. In café Astra ontwikkelde ze een sterke band met de lokale bevolking én de vakantiegangers, door de opkomst van fietstoerisme. Voetbalclub VKNE Astra ‘90 en Wielertoeristen Club Nieuwpoort vonden er een thuis. “Ik ben echt blij met deze nominatie. Het is een prachtige afsluiter van een tijdperk en ik ervaar het als de kers op de taart van mijn carrière”, aldus Ann.

Stem Heleen Verdievel tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Heleen Verdievel (45), van theewinkel Thélene in de Franslaan, is niet alleen bezig met het verkopen van haar 170 soorten thee, maar zet zich ook in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor theepluksters. Na een bezoek aan een plantage in Malawi (Oost-Afrika) waar ze zag dat vrouwen in erbarmelijke omstandigheden werken, startte ze een inzamelactie voor gesloten damesschoenen in goede staat. Volgend voorjaar wil ze de schoenen meesturen met een Belg die naar Malawi vertrekt. “De nominatie is super, maar ik ben vooral heel blij dat de schoenenactie een waar succes is waarmee ik heel veel mensen heel gelukkig kan maken.”

Stem Rowan Mommerency tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Als lid van Marathon Atletiek Club Westhoek (MACW) heeft hoogspringer Rowan Mommerency (16) bij de scholieren in augustus op het VK zilver behaald met een evenaring van zijn clubrecord (1,94 meter); een maand later haalde hij op het BK opnieuw zilver, nu met 1,91 meter. Rowan doet al sinds zijn zesde aan atletiek. “In het begin was het zoeken naar een leuke hobby, maar toen ik begon met atletiek, wist ik dat het voor mij was. Nu focus ik me al zo’n twee jaar op hoogspringen, mede dankzij mijn trainer Björn Ringoot, waardoor ik al goede prestaties heb neergezet. Ik vind het tof dat ik genomineerd ben. Ik had het niet verwacht.”

Stem Marc Coopman tot Krak van Nieuwpoort

© IV

Sinds 1984 werkt Marc Coopman (60) bij de Dienst Netheid. Sinds 1995 is hij vaandeldrager van de stad. Hij is ook al 23 jaar voetbalscheidsrechter. “Het is een eer om erkend te worden. Het houdt niet alleen verband met mijn individuele inzet, maar ook met het belang van het levend houden van onze geschiedenis.” Als vaandeldrager speelt Marc een cruciale rol in het herdenken van historische gebeurtenissen, met de hulde aan het Koning Albert I-monument als hoogtepunt. “De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Dankzij herdenkingsplechtigheden houden we onze geschiedenis in ere. Ik ben blij dat de functie langs deze weg erkend wordt.”

Stem Katrien Claeys tot Krak van Nieuwpoort

(foto PM)

Katrien Claeys (61) heeft ruim dertig jaar als thuisverpleegster gewerkt. In april vorig jaar kreeg ze de diagnose longkanker, ondanks haar gezonde levensstijl en het feit dat ze nooit rookte. Als moeder van drie en oma van vier is ze een van de gezichten van de Prolong vzw-campagne, die het stigma rond longkanker wil doorbreken. “Ik ben echt verrast en blij met de nominatie. Het is bijzonder voor mij, om zo betrokken te zijn bij deze campagne, aangezien ik relatief recent naar Nieuwpoort ben verhuisd. Het is een eer om op deze manier bij te dragen aan bewustwording rond longkanker en te pleiten voor begrip en empathie.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Nieuwpoort: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »