Dit zijn de kandidaat-Kraks van Tielt: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Tielt.

Stem Nancy Loosveldt tot Krak van Tielt

Nancy Loosveldt (59) richtte 35 jaar geleden dansschool Euterpe op en is nog steeds een van de drijvende krachten achter de school. Ter gelegenheid van dat feestelijke jubileum bracht ze op 10 en 11 november de beste dansers van de school drie keer op de planken in Theater Malpertuis. In het prille begin van Euterpe startte Nancy met een vijftigtal leden, maar nu telt de school liefst 250 dansers. Er wordt lesgegeven in de stedelijke sporthal De Ponte en in sporthal SJI Campus Beer. Nancy is terecht trots op het parcours dat ze met haar school aflegde. “Veel mama’s die nu komen applaudisseren voor hun dochters stonden hier vroeger zelf op het podium. Dat doet deugd”, aldus Nancy, die vereerd is met haar nominatie voor de Krak.

Stem Astrid Hoornaert tot Krak van Tielt

(foto WME) © WMe by Wouter Meeus

Astrid (23) liep en fietste 723,36 kilometer ter ere van haar grootmoeder, die al tien jaar aan dementie lijdt. Zij en Nicole Corbanie (82) waren altijd twee handen op één buik, maar tegenwoordig herkent Nicole haar kleindochter niet meer. Sinds de diagnose in 2013 verloor ze langzaam haar geheugen. Nog altijd gaat Astrid zo vaak ze kan op bezoek in het woonzorgcentrum in Ardooie. Om haar mamie te eren en om iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt een hart onder de riem te steken, startte Astrid de campagne Astrid versus Alzheimer. Zo haalde ze 6.540 euro op voor Stop Alzheimer. “De Ten Miles was de grootste uitdaging, maar ik heb geen seconde aan opgeven gedacht. Mamie stond altijd klaar voor ons. Dit is het minste wat ik kon doen.”

Stem Liesbeth Roose tot Krak van Tielt

Liesbeth Roose (31) studeerde musical aan het Brusselse conservatorium en waagde zich daarna aan het musicalpodium. Dat gebeurde met vallen en opstaan, maar intussen schitterde de Tieltse al in verschillende topmusicals. Zo zag je haar aan het werk in de Studio 100 musicals 40-45, Daens en Red Star Line. In september vertolkte ze de titelrol in het musicalspektakel Marie-Antoinette. Daarnaast doceert ze aan het MUDA en treedt ze regelmatig op als zangeres. “Ik voel me heel vereerd door deze nominatie. Uiteindelijk heb ik toch niet echt iets zot verwezenlijkt. Het enige wat ik wil doen, is mensen de tijd laten vergeten en een droomwereld in de plaats geven. Al was het maar voor een avond. Dat kan een podium voor mij en anderen betekenen.”

Stem Veronique Vandeputte tot Krak van Tielt

(foto WME) © WMe by Wouter Meeus

Op vrijdagnamiddag kan je in Kanegem terecht op de lokale boerenmarkt van Veronique Vandeputte (51) en haar man Baziel De Zutter. Kraakverse groenten, fruit, zuivel, bintjes, vlees,… Het is er allemaal te vinden. De schuur van hun boerderij Moeninckhof wordt één keer per week omgetoverd tot een markt waar de korte keten centraal staat. Winter of zomer, iedereen kan er wekelijks terecht voor producten van lokale handelaars. “Het was een droom die al lang leefde bij ons en die we nu eindelijk hebben uitgevoerd. Het idee haalden we in Frankrijk. Beetje bij beetje knapten we onze schuur op. Erg leuk dat ik door dit idee genomineerd ben als Krak”, laat Veronique enthousiast optekenen. “Ik ben alvast heel benieuwd naar het resultaat.”

Stem Robbe Dejonckheere tot Krak van Tielt

(foto WME) © Wouter Meeus

Robbe Dejonckheere (25) is sinds april 2021 het gezicht van d’Hespe en vierde dit jaar uitgebreid de zestigste verjaardag van het oudste jongerencafé van Tielt. Via zijn vriendin Lieze Baert heeft hij ook een bijzondere band met café Den Arend, dat zij uitbaat. Aan gezonde ambitie heeft hij geen gebrek, want Robbe kondigde aan dat hij het daar naastgelegen café Pièce Unique ook overneemt. In de loop van 2024 gaan Robbe en Lieze het concept van dat café helemaal omgooien. “Het nieuwe café de naam houden we nog even geheim moet een plek worden waar je op het gemak iets kunt drinken, maar waar ook ruimte is voor een feestje. Het zal een volledig nieuw sfeercafé worden, een beetje in de stijl van Den Arend. Tielt zal nóg meer bruisen.”

Stem Arthur Corbanie tot Krak van Tielt

(foto WME) © WMe by Wouter Meeus

De 24-jarige Arthur Corbanie was als dj Triple R jarenlang een vertrouwd gezicht in d’Hespe en draaide in coronajaar 2020 zelfs plaatjes vanop de Hallentoren. Afgelopen zomer stond hij op het bekende dancefestival Tomorrowland met een activatieproject van Red Bull en werkte hij achter de schermen bij Gent Smaakt en bij Rock Werchter. De evenementensector is hem dan ook op het lijf geschreven. In eigen stad is Arthur ondertussen al drie jaar een van de drijvende krachten achter de succesvolle pop-upbar Wünderbar. “Toen ik in het buitenland studeerde in het kader van het Erasmusproject, heb ik veel nagedacht over het leven en wat ik ervan wilde maken. Toen besliste ik: doe wat je graag doet, het leven is al kort genoeg”, besluit Arthur.

Stem Rudi Ailliet tot Krak van Tielt

(foto WME) © WMe by Wouter Meeus

Duivel-doet-al Rudi Ailliet (70) is een gevestigde waarde in het Tieltse verenigingsleven. Niet alleen is de gewezen leerkracht Duits-Nederlands en oud-medewerker van deze krant voorzitter van koninklijke harmonie Vermaak Na Arbeid, Rudi is ook penningmeester van scrabbleclub Blanco, lid van een organiserende werkgroep van oud-leerkrachten van De Bron en ondervoorzitter van de Tieltse Perskring. Hij zetelt binnen de cultuurraad van de stad ook in de werkgroep Identiteit en de werkgroep Podiumkunsten. Voorts is hij een graag geziene moderator bij gespreksavonden of politieke debatten. Hij woont met zijn vrouw Marie-Rose Vermeersch in de Oude Pittemstraat. “Vraag me niet te kiezen, want ik geniet echt van al die sociale contacten.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Tielt: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »