Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zonnebeke: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Zonnebeke.

Stem Mieke Vandendriessche tot Krak van Zonnebeke

© ZB

Mieke Vandendriessche (42) woont in de Grote Roeselarestraat in Passendale. Ze is gehuwd met Gregory Uleyn en moeder van Jolien, Louise en Noor. Van opleiding is ze opvoedster en uitbater van de zorgboerderij de Passchhoeve waarmee ze zeven jaar geleden startte. Zowel volwassenen en jongeren met een zorgvraag kunnen er terecht. “Het kriebelde al lang om het project op te starten. Intussen zitten we al aan 24 zorgcliënten. Er zijn er telkens maar een vijftal per dag. Alles wat we op de boerderij doen, staat in het teken van de zorg. Voor de planten, de dieren…”, zegt Mieke. “Ik vind het tof dat ik genomineerd ben, dat zet de zorg in een goed daglicht.”

Stem Carine Forrez tot Krak van Zonnebeke

© ZB

Carine Forrez (60) is al 35 jaar bestuurslid en actief bij het Reutelnootkoor. Ze draagt nu ook de verantwoordelijkheid voor het pas opgerichte kinderkoor. In het Davidsfonds draait ze al jaren mee in het bestuur. Ook als medewerker van de 11.11.11-actie verdiende ze haar pluimen. Ze is actief lid van tal van verenigingen. Ze is voortrekker van Ol te Gaore, een groepering van verenigingen uit Beselare. “Ik ben totaal verrast. Ik vind deze nominatie een hele eer. Het voelt goed dat je gewaardeerd wordt voor wat je doet”, zegt Carine. Ze woont in de Oude Kortrijkstraat in Beselare en is gehuwd met Stan Vander Meiren. Ze is de moeder van Stien en Josien.

Stem Vincent D’Hondt tot Krak van Zonnebeke

© ZB

Vincent D’Hondt (49) woont in Brouckhof-Oost in Passendale. Hij is gehuwd met Mieke Bekaert en vader van Senne, Marte en Tess. Beroepshalve is hij preventieadviseur. Door een val van een ladder is hij al 21 jaar aan een rolstoel gekluisterd. “Een nieuw leven drong zich op, met nieuwe kansen en die grijp ik nog altijd.” Als G-darter behaalde hij vier Belgische titels, vijf wereldtitels en een Europese titel. “Ik probeer G-darts in de kijker te zetten. We verdienen meer erkenning, want de G-darters komen weinig aan bod in de media. De nominatie had ik niet verwacht, maar ik apprecieer het heel erg. Het is een mooie vorm van waardering, ook voor mijn medesporters.”

Stem Rik Cleenewerck tot Krak van Zonnebeke

© ZB

Rik Cleenewerck (60) woont in de Leege Kouter in Zonnebeke. Hij is de vriend van Gina Sarrasin en vader van Kevin en Kelly. Sinds het ontstaan van de Zonnebeekse wandelclub de Drevestappers in 2017 is hij er secretaris. “We zijn een bloeiende club en dit jaar hopen we de kaap van 500 leden te halen. Op 28 april 2024 mogen we de nationale wandeldag organiseren waarbij we de jeugd aan het wandelen willen krijgen.” Rik raadt iedereen aan om te wandelen omdat je tot rust komt en in de mooie natuur bent. Het is ook een goedkope sport en het zorgt voor sociaal contact. Hij is blij dat door zijn nominatie de wandelsport in de kijker wordt gezet.

Stem Ilse Beerland tot Krak van Zonnebeke

© GF

Ilse Beerland (48) woont in De Linde in Geluveld. Ze is gehuwd met Wim Denhert en moeder van Lucas, Laura en Simon. Ze is oprichter van het Geluveldse dameskoor, de Shazzy Band. “Bij de oprichting was het de bedoeling om vrouwen uit Geluveld en de regio samen te brengen. Samen zingen zorgt immers voor verbroedering en zingen is een vorm van communicatie. Bij ons is iedereen welkom ongeacht leeftijd, uiterlijk of afkomst.” Op één jaar tijd is het koor van nul naar meer dan 50 leden gegroeid. “Natuurlijk ben ik blij met de nominatie, maar er zijn nog veel vrijwilligers en mensen die zich elke dag actief inzetten voor het verenigingsleven. Ook zij maken het verschil.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zonnebeke: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »