Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zedelgem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Zedelgem.

Stem Ann Vandenbossche tot Krak van Zedelgem

Zedelgemnaars kunnen Ann Vandenbossche kennen van haar verhalenbusje tijdens onder meer de gemeentelijke speelpleinwerking. Sinds drie jaar inspireert ze kinderen en volwassenen met originele vertellingen en muziek. Waar Ann neerstrijkt, haalt ze mensen even uit hun dagelijks ritme om te luisteren naar (levens)verhalen en ontboezemingen. “In moderne tijden met sociale media ontstaan de beste gesprekken nog steeds door persoonlijk contact met koffie of thee. Op vraag van organisatoren van bijvoorbeeld festivals evenementen, of ook door mijn eigen ingeving, laat ik wie dat wil even stilstaan en dromen volgen.” Ann schept mobiele rustplekjes.

Stem Caroline Dellaert tot Krak van Zedelgem

Als moeder van vier runde Caroline Dellaert (58) samen met haar man een bloeiende apotheek in Veldegem. In het bestuur van Markant Veldegem schonk ze 25 jaar vrije tijd aan cultuurminnende dames. “Met Touché blijf ik in de gemeente verbinden en raken met verhalen met en voor mensen. Met z’n allen blijven we nood hebben aan zingeving.” Caroline bekwaamde zich met opleidingen tot therapie voor ouders en kinderen, en doopte haar praktijk in de Veldegemsestraat tot ‘The Tree to Be’, de boom, de persoon die je kan worden. Als psychotherapeut helpt ze om als mens, als ouder te groeien in verbinding met jezelf, je kind en je omgeving.

Stem Luc Vantomme tot Krak van Zedelgem

Geboren Veldegemnaar Luc Vantomme (59) zet zich al ruim 20 jaar in voor de Veldegemse Bloedgeversvrienden. Bij de Strooyhofvrienden is hij een gangmaker. Luc is zowat de ogen en oren van het dorp. “Als bestuurslid van de Landelijke Gilde verbind en vertegenwoordig ik zoveel mogelijk (hobby)landbouwers en hun families. Ik zetel ook in de lokale ACV-afdeling, en de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro), om ook daar mijn sociale stem te laten horen. Als ik voor een lokale vereniging, zoals ook onze harmonie Kunst Na Arbeid, gevraagd word, ben ik als werkend lid altijd bereid om mensen uit de nood te helpen.”

Stem Marieke Wyns tot Krak van Zedelgem

Marie Wyns (35), bekend op Instagram als taartenbakster Chez Mariette baat haar zaak uit in Veldegem. Daar woont ze ook met haar gezin. Marieke bewijst met haar bakbedrijfje al jaren dat brownies en verjaardagstaartjen net zo mooi en lekker zijn zonder melk, boter en ei als mét. Omdat iedereen dat ook in zijn of haar eigen keuken zou kunnen ondervinden, bracht Marieke dit jaar Het Vegan Bakboek uit. In dit toegankelijk bakboek legt ze ook uit dat plantaardig bakken niet moeilijk en duur is, “en dat vegan ook iets is voor wie niets van vegan moet hebben.” In februari ontving Marieke bovendien een Belgian Vegan Award voor Best Pastry & Sweets.

Stem Raymond Bailleul tot Krak van Zedelgem

Raymond Bailleul (73) rondde dit jaar een heel bijzonder project af. De Aartrijkenaar maakte een maquette van een van de barakken die in het voormalige krijgsgevangenkamp Vloethemveld in Zedelgem staan. Het resultaat is ronduit indrukwekkend. “Ik heb er liefst twee jaar aan gewerkt. Liefst 3.000 steentjes kruipen in de muren. Steen voor steen heb ik die opgebouwd. Aan het dak ben ik bijna een jaar bezig geweest. In de barak staan 90 bedden, mijn vrouw Linda voorzag die allemaal van beddengoed en kussens. Een originele muurschildering heb ik nagemaakt. Volgend jaar wordt de maquette tentoongesteld in het bezoekerscentrum in Vloethemveld.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Zedelgem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “De eerste jaren kon ik m’n ‘opvolgster’ wel vermoorden”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »