Livio Proot krijgt alle vertrouwen als T1 bij Eendracht De Haan:We gaan ervoor met al onze krachten”

Na het vertrek van meubelstuk en aimabele hoofdcoach Kris Brackx mocht zijn trouwe assistent Livio Proot de fakkel ad interim overnemen. Vervolgens werd Dimitri Delporte, oud-speler en kenner van het huis, aangesteld als eerste in bevel. Livio Proot keerde terug naar zijn rol in de schaduw.

Net voor de winterstop meldde Dimitri Delporte dat hij vanaf het begin van volgend kampioenschap hoofdcoach zou worden in Oost-Vlaanderen, bij FC Kleit, dat uitkomt in eerste provinciale. De T1 en het bestuur besloten meteen de samenwerking te beëindigen. Lang duurde de zoektocht niet naar een nieuwe sportieve leider. De altijd keihard in de schaduw zwoegende Livio Proot krijgt het vertrouwen voor de rest van het huidige seizoen maar ook, weliswaar na een evaluatie, voor langere termijn.

Ex-ploeg KWS Oudenburg

Livio Proot voetbalde bij Oudenburg, Club Brugge en KV Oostende. Daarna volgden Gistel, Oudenburg en HO Oostende. Eernegem, Spermalie en De Haan waren zijn laatste uitdagingen tussen de krijtlijnen. Wegens hielproblemen opteerde hij voor een carrière als trainer en startte als T2 bij De Haan, onder de vleugels van Kris Brackx. Hij liet het volgende noteren: “Enerzijds kan Kris heel overtuigend zijn, anderzijds kan ik moeilijk neen zeggen tegen iemand die op mij beroep doet.”

Met Livio Proot kiest De Haan voor een voetbalkenner, die uitblonk op hoog niveau maar geremd werd door blessurelast. Hij kent de vereniging door en door, de spelersgroep uit zich vol lof over hem. In een oefenmatch in Dudzele, op 2 januari, begint het grote werk voor Livio. Daarna volgt het competitietreffen thuis tegen het herboren KSV Jabbeke. De eerste verplaatsing brengt Livio Proot naar zijn ex-ploeg KWS Oudenburg. Op 21 januari komt leider Jong Male op bezoek. De start kan alvast tellen voor de nieuwe T1, dat de Haantjes van positie 15 naar hogere regionen hoopt te loodsen. Zijn repliek is kort en bondig: “We gaan ervoor met al onze krachten.” (JPV)

The post Livio Proot krijgt alle vertrouwen als T1 bij Eendracht De Haan:We gaan ervoor met al onze krachten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de goudmijn van de koers? “Dat het maar snel écht zomer wordt”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »