Bijna drie maanden geleden werd Annelies Verschaeve vermoord: Laffe moord op juf Annelies schrikt Menen op

Woensdagnamiddag 4 oktober. Werelddierendag. Die namiddag ging ene Sebastien H. in zijn woning in de Nieuwstraat in het stadscentrum in Menen te keer als een ‘beest’. Hij vermoordde zijn ex-partner Annelies Verschaeve (42) uit de Menenstraat in Geluwe. Leerkracht in het eerste leerjaar van vrije basisschool De Graankorrel, vestiging Magdalenastraat in Wervik. Het juf Annelies-Fonds zal haar nooit doen vergeten. Binnenkort vergadert het bestuur.

De goedlachse Annelies Verschaeve was mama van twee kinderen, Rune en Noa. Haar ouders, Geeraard Verschaeve en Caroline Fontaine, vertoefden die woensdagnamiddag in Calpe waar ze sinds hun pensioen heel regelmatig op vakantie waren. Vader Geeraard postte af en toe uit het zonnige Spanje een foto op Facebook. Ze genoten. Zoveel was duidelijk.

Laffe moord

Bijna drie maanden later zit bij zeer veel mensen de laffe moord op juf Annelies nog vers in het geheugen. Het worden voor velen helaas de allereerste eindejaarsfeesten zonder haar. Niet te vatten. De wedersamenstelling enkele weken geleden sneed nog eens de wonde open.

Woensdagavond 4 oktober. Die avond kreeg ondergetekende van iemand uit Geluwe een bericht dat er rechtover volkscafé ’t Rozeke in de Menenstraat in Geluwe iets moest gebeurd zijn want er kwam nogal veel politie ter plaatse. Plichtsbewust begaf ik me naar daar. Niemand in de buurt bleek te weten wat er gaande was. Op straat stond een ambulance.

“Bijna drie maanden later zit bij zeer veel mensen de laffe moord op juf Annelies nog vers in het geheugen”

Aan enkele omstaanders vroeg ik wie er daar woonde. “Juffrouw Annelies”, vertelde een mevrouw. We hadden via een collega weet van een moord ergens in Menen maar toen was die link met juf Annelies er nog niet. Binnen het uur wel. Haar ouders Geeraard en Caroline waren in Calpe en namen zo snel mogelijk een vlucht naar ‘Gilwe’. Om er te zijn voor de kinderen.

Stille wake

Woensdagavond 11 oktober. In het gemeentepark van Geluwe was er een stille wake voor juf Annelies. Honderden mensen tekenden present. Indrukwekkend. Net zoals enkele dagen later op zaterdag voor de uitvaart in de Sint-Dionysiuskerk. Binnen en buiten volgden 1.000 à 1.200 mensen de uitvaart.

The post Bijna drie maanden geleden werd Annelies Verschaeve vermoord: Laffe moord op juf Annelies schrikt Menen op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »