Microbrouwerij Skolmann lanceert crowdfunding

Maldegemnaars Tom Heirman (42) en Jonas Schollaert (40) brachten in 2021 hun eerste bier Burning Skoll op de markt. Eerst als bierfirma maar nu als volwaardige brouwerij, gevestigd bij Sanapolis. Om de uitbouw te ondersteunen, starten ze een crowdfunding waarbij je onder meer levenslang bier kunt krijgen.

Net als zoveel startende brouwers begonnen ook Tom Heirman en Jonas Schollaert als bierfirma, wat betekent dat ze experimenteerden op een kleine testinstallatie of bij infrastructuur van derden, om dan het goedgekeurde brouwsel bij een grote, professionele brouwerij op groot volume laten brouwen. In die tweeënhalf jaar van hun bestaan lanceerden ze naast eersteling Burning Skoll ook nog de bieren Swarte Gront, Hopulair en White Kveiking.

“We begonnen inderdaad als bierfirma, maar het was steeds onze droom om te evolueren naar een echte brouwerij”, zegt Tom. “Het struikelblok was echter het vinden van een geschikte locatie. Totdat we in contact kwamen met Luc Verhulst, CEO van Terra Curae die de historische site Sanapolis (het voormalige Elisabethziekenhuis, red.) in Sijsele beheert.”

Uitbreiding

In april 2023 verhuisden de ambitieuze brouwers naar een vleugel van het zoude ziekenhuis in Sijsele. “Hier hebben we ons eigen brouwzaaltje kunnen realiseren. In onze brouwketels kunnen we 100 liter per brouwsel produceren en we hebben een totale vergistingscapaciteit tot 1000 liter. Maar we willen onze microbrouwerij nog verder uitbouwen”, zegt Jonas. “Om dit te bekostigen, lanceren we een crowdfunding met vier formules.”

Wie 100 euro steunt, ontvangt een fles 75 cl crowdfunding bier en krijgt de (bedrijfs)naam op de inkomhal van de brouwerij. Voor 250 euro haal je levenslang twaalf bieren van 33 cl af in de brouwerij. Je krijgt een gratis consumptie op de brouwerijfeesten en een brouwerijbezoek voor vier personen. Voor 500 euro krijg je er nog een Skøllmann t-shirt bovenop en wordt het brouwerijbezoek uitgebreid naar tien personen. En voor 1.000 euro krijg je ook nog een Skøllmann hoodie en een eetfestijn voor vijf personen op de brouwerijfeesten.”

We hopen met deze crowdfundingsronde de beschikbaarheid van onze ambachtelijke bieren over heel Vlaanderen uit breiden en zullen ons ook gericht inzetten op horeca”, geeft Tom Heirman nog mee.

Alle info via: www.skollmann.be/crowdfunding

The post Microbrouwerij Skolmann lanceert crowdfunding is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Drie doden en zeventien gewonden bij bosbranden in Portugal

Bij bosbranden in de regio rond de Portugese stad Aveiro zijn al zeker drie mensen om het leven gekomen. Een brandweerman was zondagavond al bezweken aan een hartaanval tijdens de bluswerkzaamheden. Maandag werden ook de lichamen van twee andere slachtoffers geborgen, bericht persbureau Lusa op basis van de civiele bescherming. Bij de bosbranden raakten ook al 17 leden van de

Lees meer »

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst werden op zondag 1 september ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 28 juni 1974 in het huwelijksbootje en is dus al 50 jaar getrouwd.
The post Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss Olivia

Het Feestcomité organiseerde een méér dan geslaagde tweedaagse in zaal De Schakel in Houthulst. Ook op zondag was het heel druk. Er moesten zelfs meerdere mensen vertrekken wegens volzet. Een bewijs dat het een groot succes was.
The post IN BEELD – Kermiszondag in zaal De Schakel in Houthulst met Sabine, Danny Diëgo, Thomas Julia, Paul Bruna en Miss

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »