Christiane Moreels is 100 jaar

Raadslid Stephanie Demeyer bracht een bezoek aan Christiane Moreels om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Christiane is geboren in Kortrijk op 21 december 1923 als jongste van drie zussen. Zij was administratief bediende bij Vannieuwenhuyze in Kortrijk. Ze hield van naaien, breien, koken, tuinieren, kruiswoordraadsels, zwemmen en turnen. Christiane leerde haar man Reginald Vercruysse kennen tijdens de danslessen in Dansschool Bolsius in Kortrijk. Ze trouwden op 14 mei 1954. Toen stopte ze ook met werken en werd huisvrouw.

Ze ging samen met Reginald elke dag zwemmen. Christiane genoot van vakanties aan zee en van de meerdaagse bezoekjes heen en weer met haar beste vriendin Maggy en haar man, die in Sint-Katelijne-Waver woonden. Reginald is 94 jaar. Ze hadden één zoon Alain die gestorven is aan kanker op 50-jarige leeftijd op 10 januari 2007. Er zijn geen kleinkinderen.

Muurschildering

Er is nog altijd contact met schoondochter Roos Duyck, die de mantelzorg op zich neemt. “Christiane is een trotse dame, gesteld op goede manieren, respectvol voor iedereen. Ze is een vriendelijke, zorgzame, verdraagzame, nuchtere, conflictvermijdende vrouw”, vertelt Roos. “Er is ook nog contact met de kinderen van haar zussen. Luc, haar petekind, is speciaal voor deze gelegenheid uit Nice afgekomen.” Sinds oktober 2012 wonen Christiane en Reginald in een serviceflat aan de Condédreef. Bij Christiane vielen de meeste bezigheden weg door een slecht zicht. Maar ze fietst wel nog af en toe op haar hometrainer. Wat is het geheim van zo’n lang leven? “Ik denk positief in het leven staan, het vroeger dagelijks zwemmen, veel bewegen en vooral een grote portie geluk wat gezondheid betreft. De meest ingrijpende gebeurtenis in haar leven is ongetwijfeld de ziekte en dood van haar enige zoon Alain geweest”, aldus Roos.

Leuk detail: er is een portret van Christiane en Reginald te zien op het streetartkunstwerk ‘Toope Tegoare’ op de muur langs de Pottelberg in Kortrijk.

The post Christiane Moreels is 100 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »