Timothy Dupont: “BK beachracen in Bredene wordt strijdt tussen de profs”

Zaterdag vindt voor het tweede jaar op rij in Bredene het BK beachracen plaats. Timothy Dupont, die in Bredene opgroeide, verwacht een hevige strijd. “Er zullen enkele sterke profrenners aan de start verschijnen.”

Timothy Dupont, die tegenwoordig in Gistel woont, is één van de West-Vlaamse profs die al jaren aan beachraces deelneemt. “De wedstrijd in De Panne bestaat al heel lang, maar vooral de laatste jaren is deze discipline nog een stuk populairder geworden”, vertelt de 36-jarige spurter van Tarteletto-Isorex. “De beachraces vormen een leuke uitdaging in de koude winter. Als je in deze periode geen enkel doel hebt, duurt de winter wel heel lang.”

Dupont kroonde zich al twee keer tot Belgisch kampioen op het strand: in 2018 in Middelkerke en in 2021 in Bredene. Ook vorig jaar vormde Bredene al het decor van het BK. Toen veroverde Jordi Warlop de driekleur. “Bredene is een vrij lastige beachrace. Ook omdat we drie, vier keer hetzelfde stuk passeren. Telkens opnieuw moet je daar van het strand, wat het enorm zwaar maakt. De weersomstandigheden maken weinig verschil. Men voorspelt behoorlijk mooi weer voor deze tijd van het jaar (grijnst). We hebben al slechtere omstandigheden gehad om in te koersen.”

Lampaert en co

Een beachrace winnen doe je niet zomaar. “Eigenlijk kan je het vergelijken met een lange proloog: explosiviteit is belangrijk, maar je moet ook kunnen blijven gaan. Ook tactisch komt er wel wat bij kijken. Zelf ben ik daarnaast iemand die heel goed door het zand kan rijden, maar profrenners die erg goed kunnen lopen, kunnen dat voordeel compenseren en lopen op de stukken waar ik door het zand rijd. Als je vroeg moet afstappen en snel loopt, kan je nog veel goedmaken.” Dupont verwacht dezelfde namen als in de voorbije beachraces. “Maar ik heb geen idee wie er zoal aan de start zal verschijnen. Jonas Rickaert is op stage in Zuid-Afrika. Ik veronderstel dat de gasten van Soudal-Quick-Step, zoals Jordi Warlop en Yves Lampaert, er wel bij zullen zijn. Zelf pak ik wat ik mee kan pakken. Dat heb ik in 2023 ook gedaan. Je wint niet zomaar vier UCI-koersen, zeker niet als renner van een kleinere ploeg. Het is mooi dat ik dit op mijn leeftijd nog kan doen. Zolang ik dit niveau haal, ben ik niet van plan om te stoppen”, besluit Timothy Dupont. (TVB)

The post Timothy Dupont: “BK beachracen in Bredene wordt strijdt tussen de profs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »