Opnieuw drie honden aangespoeld aan de kust: Politie Oostende herhaalt oproep naar getuigen

De voorbije dagen zijn opnieuw drie kadavers van honden aangespoeld: twee in Oostende en eentje in Nieuwpoort. Nadat er zo’n maand geleden ook al eens drie soortgelijke kadavers via zee op het strand van Oosteroever belandden, doet Politie Oostende een nieuwe oproep naar getuigen.

Even terug in de tijd. Op 6 december verspreidde Politie Oostende een persbericht nadat er drie hondenkadavers waren aangespoeld op Oosteroever, in de zone tussen de Oostelijke Strekdam en Fort Napoleon. De lichamen strandden respectievelijk in de periode tussen 13 en 19 november, op 21 november en op 2 december. Het ging telkens om vrij jonge dieren van een gelijkaardig ras die niet gechipt waren.

Onlangs spoelden nog eens drie hondenkadavers aan. Eentje daarvan werd op 17 december aangetroffen op het strand in Nieuwpoort-Bad, ter hoogte van het centrum. Een ander restant spoelde aan op 18 december langs de Sir Winston Churchillkaan in Oostende, vlakbij de gebouwen van DAB Vloot. En op woensdag 27 december, tot slot, kwam nog een laatste hondenkadaver aan het licht langs de Halve Maandijk, tussen het herdenkingsmonument HMS Vindictive en de Oostelijke Strekdam – opnieuw Oosteroever, dus. Ook bij deze drie recente vondsten gaat het om ogenschijnlijke jonge dieren van vermoedelijk hetzelfde ras en wederom zijn ze niet gechipt. Net als bij de eerste drie vondsten was de vacht van de dieren al voor een stuk ontbonden door toedoen van het water.

Nieuwe oproep naar getuigen

Politie Oostende blijft deze voorvallen onderzoeken en houdt alle mogelijke pistes open. Al is het wel opvallend dat nu al zes ongechipte honden van vermoedelijk hetzelfde ras en dito leeftijdsgroep zijn aangespoeld, zonder dat iemand melding maakt van een vermist huisdier. Om het onderzoek verder te helpen, doet de gespecialiseerde dienst Omgevingshandhaving een nieuwe oproep naar mogelijke getuigen en tipgevers om deze zaak op te helderen. Een oproep begin deze maand leverde geen bruikbare tips op, maar Politie Oostende behoudt de hoop op een doorbraak.

Tips mogen bezorgd worden op [email protected].

The post Opnieuw drie honden aangespoeld aan de kust: Politie Oostende herhaalt oproep naar getuigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »