‘WinWin’ wordt opvolger van ‘De Inspecteur’ op Radio2 met Xavier Taveirne als presentator

Het nieuwe consumentenprogramma van Radio2 heet ‘WinWin’. Dat heeft presentator Xavier Taveirne donderdag aangekondigd op de radiozender. Het programma is de opvolger van ‘De Inspecteur’, dat eind augustus tot een abrupt einde kwam nadat presentator Sven Pichal opgepakt werd op verdenking van het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik.

Eerder raakte al bekend dat Xavier Taveirne, tot voor kort nieuwsanker op VRT, vanaf 8 januari het nieuwe consumentenprogramma presenteert op Radio2. Dat wordt het programma ‘WinWin’, dat elke dag tussen 9 en 10 uur wordt uitgezonden. De presentator krijgt de hulp van VRT-collega’s Chris Sugira, Kamal Kharmach, Kristel Verbeke, Meryem El Mandoudi, Michaël Van Droogenbroeck en Tim Verheyden “om consumenten sterker en slimmer te maken”, klinkt het in het persbericht.

Hulp van luisteraars

Taveirne zal elke dag aan de slag gaan met een verhaal, vraag, getuigenis of ervaring van een luisteraar. Elke week schakelt hij ook de hulp in van alle luisteraars om op zoek te gaan naar dé ultieme tips voor de ‘WinWin van de week’ en elke woensdag brengt Taveirne het ‘WinWinkelnieuws’. Wie een vraag, tip of probleem heeft voor het consumententeam kan die sturen naar [email protected] of een bericht sturen in de Radio2-app met de hashtag #WinWin.

Consumentenproject

WinWin wordt ook de overkoepelende naam voor alle consumentenprojecten van de VRT, zoals een podcast en video’s op het streamingplatform VRT MAX. “2: “WinWin wordt het nieuwe VRT-consumentenproject met, naast een sterke basis op Radio2, ook aanbod op andere platformen en merken van VRT. Bijzonder interessant om die wisselwerking tussen radio, tv en online volledig te benutten. Zo kunnen we heel veel Vlamingen bereiken met waardevolle consumenteninfo”, zegt nethoofd van Radio2 Rino Ver Eecke in het persbericht.

The post ‘WinWin’ wordt opvolger van ‘De Inspecteur’ op Radio2 met Xavier Taveirne als presentator is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »