Recyclagepark Harelbeke werkt mee aan proefproject waarbij elektro-apparaten een tweede leven krijgen

Imog lanceert een vernieuwd proefproject om elektro te hergebruiken. Het proefproject ‘bewarend inzamelen’, waarbij elektro-apparaten die achtergelaten worden in het recyclagepark een tweede leven krijgen, wordt uitgebreid.

In het recyclagepark van Harelbeke is het proefproject bewarend inzamelen een succes. “Afval… bron van grondstof en energie is ons motto. Wij werken graag mee aan het proefproject rond bewarend inzamelen: dit zet in op afvalpreventie en hergebruik. Je mag je niet vergissen want elektro die hier binnenkomt kan misschien nog hersteld worden”, aldus Koen Delie, manager interne en externe communicatie Imog. “We werken als Kringloopwinkel heel nauw samen met zowel Recupel als de lokale afvalintercommununales.

Recupel gaat samen met ons op zoek naar opportuniteiten op vlak van herstel en hergebruik”, zegt Ellen De Craemer, operationeel directeur bij De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen. “Zo maken toestellen als koffiezetapparaten, laptops, stofzuigers of bureaulampen vaak nog kans op een tweede leven. De voorbije zes maanden kon De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen al 260 elektroapparaten recupereren op het Imog recyclagepark in Harelbeke, die nog perfect verkoopbaar waren. Dat deden we via hetProefprojectwaarbij de bezoeker wordt gevraagd om apparaten die nog werken, niet in de grote palletboxen te werpen, maar wel in een aparte rolkooi die speciaal hiervoor staat opgesteld.”

Afzonderlijk

“Dankzij het proefproject bewarend inzamelen van Repair&Share, Recupel en heel wat andere partners kunnen bezoekers van elf Vlaamse recyclageparken Landen, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Turnhout, Hoogstraten, Harelbeke, Wortegem-Petegem, Herzele, Oudenaarde en Brakel vandaag elektrische toestellen die nog werken afzonderlijk deponeren”, zegt Stijn Ombelets van Recupel.

The post Recyclagepark Harelbeke werkt mee aan proefproject waarbij elektro-apparaten een tweede leven krijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »