Akabe Funk opent nieuw clubhuis met steun van Kiwanis: “Alles werd perfect op maat van onze leden voorzien”

Vorige week vond de officiële opening plaats van het nieuwe gebouw voor Akabe Funk, dat zich naast het Jeugdcentrum bevindt. Het stadsbestuur van Waregem, maar vooral serviceclub Kiwanis, investeerde een aanzienlijk bedrag in het project. De leiding en leden van de scouts voor jongeren met een beperking reageren alvast dolenthousiast op hun nieuwe thuis.

Begin 2021 werd – met mondmaskers op – de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van het nieuwe clubhuis van Akabe Funk. Een jaar geleden nam de jeugdbeweging voor jongeren met een beperking haar intrek in het gebouw. “Onze oude lokalen waren niet aangepast, maar hier werd alles perfect op maat van onze leden voorzien”, zeggen groepsleidsters Helena en Tessa Libbrecht (20).

Individuele begeleiding

De scouts groeide de voorbije jaren enorm en telt nu zo’n 60 jongeren met een beperking, en 30 leiders. Dat is nodig, want sommige leden hebben behoefte aan individuele begeleiding. “Hier is alles op de benedenverdieping en de gang, deuren en toiletten zijn breed genoeg voor een rolstoel.”

“De veiligheid is top en we hebben zelfs een lokaal met een ziekenhuisbed om leden te verzorgen, want sommigen dragen een pamper. Bovendien hebben we nu ook voldoende ruimte om bij koud weer binnen te ravotten.”

550.000 euro

Het stadsbestuur stelde de grond aan het Jeugdeiland beschikbaar en steunde het bouwproject met 150.000 euro.

“Kinderen helpen, is een grote doelstelling van Kiwanis” – Harald Dumoulin

Serviceclub Kiwanis investeerde maar liefst 400.000 euro in het nieuwe gebouw. Het is het tweede grote project van de organisatie na het Kiwanis Huis in de Nieuwe Olm waar vijf personen met een beperking sinds 2007 zelfstandig wonen. “Onze steun werd voornamelijk verzameld door de Kiwanis Polo Picknick, die komende zomer trouwens op zondag 30 juni plaatsvindt”, zegt Harald Dumoulin. “Het is bijzonder leuk om dit clubhuis te kunnen realiseren en aan te passen aan de noden van Akabe.”

“We begonnen onze steun jaren geleden met potten en pannen”, zegt voorzitter Burt Eeckhout. “Kinderen helpen is een grote doelstelling van Kiwanis. De Akabe-leden kunnen hier naar hartenlust spelen, ravotten en plezier maken.”

The post Akabe Funk opent nieuw clubhuis met steun van Kiwanis: “Alles werd perfect op maat van onze leden voorzien” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »