Dronken automobilist rijdt ingang van Efteling binnen

Een automobilist is dinsdagmiddag de hoofdingang van de Efteling binnengereden. Volgens een woordvoerster was de man onder invloed, en had hij geen kwaad in de zin. Hij is door de politie aangehouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Kan De Wever vooruit als formateur?

17:10 ‘Onderhandelingen kunnen wat ons betreft nu echt beginnen’, zo zette CD&V-voorzitter Sammy Mahdi na afloop van een cruciale vergadering van de vijf partijen die bijna tot elkaar veroordeeld zijn om ee…

Lees meer »

Opvallend: Vlaamse huisartsenfederatie roept op om mínder snel op longkanker te screenen

Volgens huisartsenvereniging Domus Medica wordt er te snel ondoordacht op longkanker gescreend. “Er heerst soms een fetisj op ‘meten is weten’. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat screenings soms echt nadelen voor de patiënt hebben”, zegt voorzitter Jeroen van den Brandt. Hij legt uit wat een Belgisch onderzoek over preventieve longkankerscreening ontdekt heeft.

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: Macron weigert ontslag premier Attal

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden. Macron heeft

Lees meer »

Het moment waarop Boeing-vliegtuig kort na opstijgen een wiel verliest

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Jongeren riskeren tot 14 maanden cel na gewelddadige diefstal in Kortrijks park

“We wilden die kerel gewoon een lesje leren, omdat hij met minderjarige meisjes afspraakjes maakte. Er mee gaan praten hé.” Een 19-jarige jongeman uit Kortrijk wist zichzelf niet goed een houding te geven toen hij samen met een even oude vriend uit Harelbeke voor de rechter in Kortrijk terecht stond. Samen met 2 minderjarigen overvielen ze in een Kortrijks park

Lees meer »

Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie”

Lieselot Rommelaere (28) opende langs de Westlaan 341 in Roeselare haar eigen kinesitherapiepraktijk ‘Praktijk West’. Nadat ze eerder ervaring opdeed bij andere kinesisten vond ze de tijd rijp om een eigen praktijk te openen. “Dat is ook altijd een doel geweest. Waarom? Daar heb ik niet echt een specifieke reden voor”, klinkt het.
The post Lieselot (28) start eigen

Lees meer »