Plan Marianne wil kansarmoede helpen aanpakken bij volwassenen in Oostende: “Het Fonds Danick Minne werkte inspirerend”

Al jaren zet het Fonds Danick Minne zich in voor kansarme kinderen in de regio Oostende. Met project Marianne komt er nu een organisatie die hetzelfde doet voor volwassenen in de regio. De twee gaan nauw samenwerken in de toekomst. “We zijn gegroeid uit het Fonds Danick Minne”, zegt stichter Marianne Aspeslagh.

Armoede blijft een groot probleem in Oostende en daar heeft de diversiteit van de stad heel veel mee te maken. De voorbije crisissen deden er alvast geen goed aan. Denk maar aan de coronacrisis, de energiecrisis, maar ook aan de verschillende oorlogen die onze wereld momenteel teisteren zoals die in Oekraïne en de Gazastrook. “Allemaal zorgen ze voor extra armoede overal ter wereld”, zegt Marianne.

Het Fonds Danick Minne speelt al jaren in op de armoede in Oostende, maar werkt alleen rond kinderen uit gezinnen in kansarmoede. Er was een organisatie nodig die hetzelfde deed, maar dan eerder rond volwassen werkt”, vertelt Marianne. “We richten ons echter niet alleen op kansarme gezinnen, maar ook op organisaties die werken rond kansarmoede. Zo ondersteunen we momenteel Medios, Huis Ana, vzw Lichtbaken, Scholengroep Go!, het Zorghuis en vzw Arcade.”

Plan Marianne werkt rond voedselzekerheid, onderwijs en gezondheidszorg. ”Door middel van giften kunnen we helpen om tekorten aan te pakken om zo de levenskwaliteit van kwetsbare groepen te verbeteren”, duidt de vrouw. “Kansarmoede blijft echter een complex probleem. We zijn gegroeid uit het Fonds Danick Minne. Het is dan ook inspirerend om te zien hoe het fonds zo veel heeft gedaan voor kansarme kinderen in Oostende. Enkel door samen te werken kunnen we het verschil maken en dat is dan ook wat wij gaan doen.”

The post Plan Marianne wil kansarmoede helpen aanpakken bij volwassenen in Oostende: “Het Fonds Danick Minne werkte inspirerend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »