Carl en Tessa openen automatenshop in Wenduine: “Komen tegemoet aan klanten”

Carl Adriansens en Tessa Vanhie van Hof ter Meulen openden vorige week een automatenshop in de Kerkstraat. “Een ideale aanvulling op onze hoevewinkel in Vlissegem”, zegt Carl.

“Veel van ons vaste cliënteel komt immers uit Wenduine, vaak oudere mensen die de verplaatsing naar de boerderij niet altijd ziet zitten. We komen met de automatenshop dus tegemoet aan een behoefte die er al langer was. Het ene hoeft het andere ook niet uit te sluiten: bestellen kan nog steeds via de webshop, afhalen kan zowel hier als in de hoevewinkel”, klinkt het. Foodshop Hof ter Meulen is de automatenshop 2.0: via een centraal bedieningsscherm – een overzichtelijke touchscreen – kan je meteen je hele winkelmandje vullen. “Je hoeft dus niet elk product apart in te geven en telkens eerst af te rekenen. Je kan ineens je volledige bestelling plaatsen”, toont Carl. Al denkt hij er wel aan om enkele dagen in de week alsnog met een bemande kassa te werken. “Het blijft tenslotte toch een nicheproduct dat we aanbieden, en een extra woordje uitleg is dan soms wel gewenst. Bovendien houden veel mensen – en zeker onze oudere klanten – ook vast aan dat fysieke contact. Dat is voorlopig nog wat aftasten”, aldus Carl.

Naast mangalica-varkenswangetjes, braadworsten en gehakt vind je op dit moment ook gourmetschotels in de automatenshop. “Populair met de feestdagen die eraan komen”, knipoogt Carl. Nog opvallend: weckpotten met onder meer hertenragout en rundsstoofvlees. “Voor dat laatste werken we nu samen met Hoevevlees Maertens uit Jabbeke. Zij zijn een tijdje geleden immers gestopt met hun hoevewinkel”, klinkt het. En tot slot is er ook nog een diepvriesautomaat in de shop. “We slachten twee keer per week. Met het vlees dat in de winkel niet verkocht raakt, zijn we van plan om hier pakketten aan te bieden met een mooie korting. Op die manier gaat er niks van onze korte keten verloren.”

Je vindt Foodshop Hof ter Meulen in de Kerkstraat 44 (Wenduine). De shop is alle dagen open van 6 tot 22 uur.

The post Carl en Tessa openen automatenshop in Wenduine: “Komen tegemoet aan klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »