WTC Raversijde viert veertigste verjaardag

Wielertoeristenclub Raversijde heeft haar veertigste verjaardag gevierd. Tijdens een souper in het clublokaal Restaurant Runway blikte voorzitter Marc Brouns terug op vier decennia wielerpret.

“WTC Raversijde werd opgericht 28 november 1983 om het sport- en verenigingsleven in deze wijk bij de luchthaven nieuw leven in te blazen. Het eerste bestuur bestond uit voorzitter Gerard Desseyn, secretaris Marc Pylyser, commissarissen Henri Snauwaert en Fernand Pylyser, baankapitein Gerard Mortier en diens collega Romain Brackx. Een lokale bakkerij trad op als sponsor. Snel groeide het ledenaantal tot 71 fietsers”, schetste Brouns.

“De eerste jaren verscheen er een driemaandelijks clubblad. Vrijwilligers bezorgden dit in de brievenbussen van de leden. Oorspronkelijk plande WTC Raversijde kleinere ritten, om te evolueren naar tochten van meer 200 kilometer, die na afloop in het toenmalige stamcafé De Ton uitvoerig werden besproken.”

“Tot 2020 nam onze club deel aan rally’s georganiseerd door de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Gezien de beperkende maatregelen van de overheid tijdens de pandemie, beslisten veel verenigingen om de eer aan zichzelf te houden. Ook bij WTC Raversijde hield het toenmalige bestuur het voor bekeken. Sindsdien houden secretaris Koen Pylyser, commissaris Marc Declerck en ik als voorzitter de club op de rails.”

“Naar aanleiding van het jubileumjaar kwam er zelfs een nieuwe wieleruitrusting. De neuzen wijzen dus duidelijk in dezelfde richting. Het ledenaantal zit opnieuw in de lift. Nieuwe fietsende leden blijven meer dan welkom. De tochten zijn wel bedoeld voor fietsers die makkelijk een afstand van betekenis kunnen afleggen. Er zijn ritten op woensdag- of zaterdagnamiddag en op zondagvoormiddag. We fietsen vanaf april tot half september ook op dinsdagavond, voor zij die graag een tandje bijsteken. Het sociaal contact is een logisch gevolg van leden met dezelfde hobby en interesses. Iedereen keert huiswaarts in goede conditie en met een lach op het gezicht.” (BVO)

[email protected]

The post WTC Raversijde viert veertigste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken voor ‘Lage Leieboorden’ in Sint-Eloois-Vijve gaan van start: “Prachtig project langs deze gouden rivier”

Zondagmiddag stelden De Vlaamse Waterweg en het stadsbestuur de aanleg van de Lage Leieboorden voor. Midden november gaan de werken van start. Het einde van het project wordt begin 2026 verwacht. “Dit is het laatste onderdeel van de metamorfose van Sint-Eloois-Vijve.”
The post Werken voor ‘Lage Leieboorden’ in Sint-Eloois-Vijve gaan van start: “Prachtig project langs deze gouden rivier” appeared

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is Kooigem hun niets waard, toch zijn we Kortrijks staart”

Op 3 december 1976 werd Kooigem symbolisch begraven, toen de kleine gemeente haar zelfstandigheid verloor door de fusie met Kortrijk. Zaterdag 12 oktober, bijna vijftig jaar later, organiseren de Kooigemnaren een ‘herbegrafenis’ van hun gemeente. Dat om vlak voor de lokale verkiezingen nog eens aandacht te vestigen op de staart van Kortrijk.
The post ‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is

Lees meer »

Veiligheidsraad steunt in Israël tot persona non grata verklaard VN-hoofd – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld

In boekhandel Corman in Oostende stelde curator Björn Van Poucke van All About Things de catalogus ‘The Crystal Ship – Streetart in Ostend’ voor. Een bundeling van de voorbije acht edities van het Oostendse streetartfestival.
The post Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »