Ingrid Dujardin trekt na 45 jaar de deuren van het gemeentehuis achter zich dicht

Na 45 jaar voor de gemeente Oostrozebeke te hebben gewerkt, was het nu tijd voor Ingrid Dujardin (63) om met pensioen te gaan. Donderdag 21 december was haar laatste werkdag als bediende op het gemeentehuis. Ingrid was een graag geziene collega en het spreekt voor zich dat haar collega’s deze dag niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan.

Ingrid is een rasechte Oostrozebeekse. Ze werd geboren op 4 december 1952. In totaal werkte zij 45 jaar voor de gemeente. Ingrid startte er in 1979 toen er nog een zeer beperkt aantal bedienden op de gemeente aan de slag waren. Ingrid heeft er dus een heel grote evolutie meegemaakt en zag onder meer het personeelsbestand aangroeien. Ze heeft zo’n 42 jaar gewerkt onder leiding van de vroegere secretaris Guy De Pourcq. Volgens haar collega Nele Goemaere is Ingrid begonnen met de pen en de stencilmachine. Zij heeft de tijd gekend dat maandelijks de centen van ieder personeelslid in een omslag werden gestopt. Waar nu water of koffie staan, was vroeger het stencilkot.

Het was ook de tijd dat er nog een cafeetje was op de benedenverdieping. Toen het cafeetje de boeken dicht moest doen, was de place to be bij conciërge Georgette Lampaert. Wanneer de secretaris vakantie nam, dan was het aan Ingrid om die functie waar te nemen. Maar ondanks al haar titels van opsteller, onder-bureauchef, secretaris en ook ontvanger, kwam ze steeds terug naar het personeel. De lonen, fietsvergoedingen en supplementen werden door haar keurig op een briefje geschreven. De nieuwe collega’s leerde ze de knepen van het vak en dat deed ze goed. De laatste jaren vormde ze een duo met Ann.

Familiemens

We informeerden ook even bij haar man Koen naar haar bezigheden buiten het werk op het kantoor. “Ingrid is een echt familiemens. We hebben twee kinderen, Lien en Sam. Intussen zijn er daar vier kleinkinderen bijgekomen en die genieten graag van haar aperitiefjes en gerechten. Ingrid is ook graag bezig in haar moestuin en serre. Plantjes verpotten is een van haar favoriete bezigheden. Vroeger reisden we veel naar Frankrijk maar sinds een vijftal jaar blijven we wat dichter bij huis zoals Nederland, de Vlaamse kust en Limburg. Ingrid kookt heel graag en als er dan nog wat tijd overblijft, dan gaan we graag fietsen.” Ingrid voelt zich tot slot ook aangetrokken tot het vrijwilligerswerk in het woonzorgcentrum waar haar vader verblijft.

The post Ingrid Dujardin trekt na 45 jaar de deuren van het gemeentehuis achter zich dicht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »