Pitta Murat verhuist naar de Rijselstraat in Roeselare: “Pand biedt meer mogelijkheden”

Zoek vanaf begin januari 2024 niet langer naar Pitta Murat in de Patersstraat, in het centrum van Roeselare. De pitazaak van Selcuk Kizilmese (33) verhuist dan namelijk naar de Rijselstraat iets verderop. “Het nieuwe pand biedt ons meer mogelijkheden naar ruimte toe”, klinkt het.

Pitta Murat opende in 1998 de deuren in de Patersstraat in het centrum van Roeselare. Aan het roer stond toen de vader van Selcuk Kizilmese. Sinds 2008 is de ondertussen 33-jarige Selcuk de trotse uitbater van de pitazaak die naar zijn zoon is vernoemd.

Verhuizing

Ondertussen heeft Pitta Murat er al 25 jaar opzitten in het pand in de Patersstraat, maar daar komt binnenkort verandering in. Begin januari 2024 verhuist Selcuk met zijn zaak naar de Rijselstraat, ook in het hartje van Roeselare. “We verhuizen omdat we ervoor kozen om het pand in de Rijselstraat aan te kopen. Het huidige pand huurden we, maar is ondertussen eigendom van de stad Roeselare. Mij leek deze opportuniteit eentje die ik niet kon laten liggen. Zo biedt het nieuwe pand ons veel meer mogelijkheden naar ruimte toe. Er zullen meer tafels zijn voor de mensen die blijven eten, er is achteraan een terras waar de mensen buiten kunnen eten en we hebben een grotere keuken ter beschikking. Het ziet er alvast veelbelovend uit. We kijken ernaar uit”, aldus Selcuk.

Pitta Murat wijkt ook op de nieuwe locatie niet af van de openingsuren en blijft elke weekdag open van 16 uur tot 23 uur en in het weekend van 16 uur tot 1 uur ’s nachts. (MB)

The post Pitta Murat verhuist naar de Rijselstraat in Roeselare: “Pand biedt meer mogelijkheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »