Waterlek zorgt voor hinder bij Merkem

Een waterlek op kerstdag zorgde voor wat hinder in de buurt van de Houthulstse deelgemeente Merkem.

Brandweer Westhoek werd maandagvoormiddag opgeroepen voor wateroverlast op de Iepersteenweg, aan het kruispunt met de Kouterstraat bij de Houthulstse deelgemeente Merkem. Het bleek te gaan om een waterlek.

Voetpad

“De melding van het lek gebeurde om 10.30 uur”, zegt de Houthulstse burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V – Plus), die de situatie ter plaatse ging bekijken. “De brandweer heeft de plek afgezet en De Watergroep kwam ter plaatse om herstellingswerken uit te voeren. Het waterlek bevindt zich ter hoogte van het voetpad.”

Verlaagde druk

Door het lek was er even hinder voor het verkeer op de Iepersteenweg tussen Ieper en Diksmuide. Er werd ook signalisatie aangebracht om fietsers te waarschuwen. “Buurtbewoners ervaarden een tijdlang een verlaagde druk op hun leidingwater”, aldus Vandromme. “Twee huishoudens hadden helemaal geen water, maar dat zou nog de dag zelf moeten opgelost zijn.” (TP)

The post Waterlek zorgt voor hinder bij Merkem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »