Het zit niet mee voor Gilles Van Loo

Gilles Van Loo (15) kent niet zijn leukste veldritcampagne. De Ingelmunsterse nieuweling kreeg in het begin van het seizoen met corona af te rekenen en draagt daarvan nu nog altijd de gevolgen. “Ik reed deze winter nog maar één goeie cross.”

Van Loo behoorde bij de aspiranten tot de betere crossers van zijn generatie. Zo kroonde hij zich twee seizoenen geleden in Varsenare zelfs tot West-Vlaams kampioen. “In die periode eindigde ik zo goed als altijd in de top vijf en kon ik zelfs af en toe een cross winnen wanneer de echte toppers niet aan de start verschenen.”

Geen meter vooruit

Inmiddels is de Ingelmunsternaar van CT Keukens-Buysse aan zijn tweede campagne bij de nieuwelingen bezig. In januari werd hij in Lokeren 20ste op het BK bij de eerstejaars. Dit seizoen behaalde Van Loo al een vierde plaats in Lichtervelde, maar daarbij bleef het. “Dat was mijn eerste en enige goede wedstrijd van deze winter, voor mijn normale doen. De andere wedstrijden waren echt slecht. In het begin van deze veldritwinter kreeg ik met corona af te rekenen en sindsdien raak ik geen meter meer vooruit. Lichtervelde was een uitzondering, maar de week erna in Essen stond ik alweer stil. Enkele dagen later was ik verkouden en had ik een hese stem. Het zit echt niet mee.”

De leerling bouw in het vierde middelbaar van het VTI in Roeselare heeft ook al op andere vlakken een toekomstplan. “Ik wil bij mijn nonkel gaan werken, grondwerken Tony Soenens, want later wil ik ook grondwerker worden en een eigen bedrijf opstarten.” In afwachting daarvan volgt dinsdag het PK veldrijden in Beernem. Vorig jaar werd Van Loo er dertiende. “Ik had in die periode wel last van een verkoudheid, Maar ik ken het parcours dus. Het is een vrij lastige cross.” (TVB)

The post Het zit niet mee voor Gilles Van Loo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »