Lions Club Ieper/Poperinge steunt OKAN SMSI Heilige Familie: “Deel gaat naar aankoop BiB-boxen”

Tijdens De Warmste Week schonk Lions Club Ieper/Poperinge 2.500 euro ten voordele van het hulpfonds voor de OKAN SMSI-werking in de Heilige Familie. OKAN, wat staat voor Onthaalonderwijs voor Anderstalige Kinderen, is een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers waarin de leerlingen een Nederlands taalbad krijgen.

“We richtten de OKAN-klas in sinds september 2021”, vertelt Stephanie Bossu, coördinator OKAN voor de Sint-Maartensscholen Ieper (SMSI). “We begonnen dat schooljaar met acht anderstalige leerlingen en eindigden het eerste jaar met 58 jongeren. Dit jaar tellen we zes klassen voor 80 leerlingen uit diverse hoeken van de wereld, vaak uit conflictgebieden zoals Oekraïne, Palestina, Afghanistan, Somalië, Syrië maar ook Bulgarije. Het doel is om de leerlingen te laten doorstromen in het regulier onderwijs, of desnoods een ander traject te laten volgen, waardoor ze mogelijks via de VDAB op de arbeidsmarkt terechtkomen.” Het hulpfonds OKAN biedt een aantal OKAN-leerlingen die in kansarmoede leven een tussenkomst voor educatieve uitstappen en andere algemene kosten. De lesweek bestaat uit 28 uren, waaronder het overgrote deel Nederlands, met daarnaast wiskunde, beeld, religie, ICT en sport. Daarnaast is er ook een doorstroomklas met aanbod maatschappelijke vorming en Frans. Een deel van het bedrag dat Lions Club Ieper/Poperinge schonk, gaat naar de aankoop van BiB-boxen, boekjes met oplopend leesniveau, om de OKAN-klasbibliotheek uit te breiden en zo nog meer te kunnen inzetten op lezen.

Overhandiging

De BiB-boxen werden overhandigd in het bijzijn van enkele leden van de Lions Club, coördinerend directeur Matthias Archie, directeur van Heilige Familie Hans Debel, OKAN-coördinator Stephanie Bossu en een OKAN-klas met leerlingen uit Somalië, Guinee, Afghanistan en Eritrea.

The post Lions Club Ieper/Poperinge steunt OKAN SMSI Heilige Familie: “Deel gaat naar aankoop BiB-boxen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »