De Warmste Week 2023 brengt 8.790.633 euro op voor 287 projecten: “Mijn verwachtingen zijn overtroffen”

De Warmste Week heeft dit jaar 8.790.633 euro opgebracht. Dat prachtige bedrag werd zondag tijdens de slotshow bekendgemaakt door Niels Destadsbader. 287 projecten die focussen op ‘opgroeien zonder zorgen’, krijgen hierdoor een financieel duwtje in de rug. 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger die betrapt werd in auto vol zwemvesten riskeert celstraf voor mensensmokkel: “Hij wist niet dat hij met iets illegaal bezig was”

Een 28-jarige Irakees uit Antwerpen riskeert voor de Brugse rechtbank dertig maanden celstraf met uitstel voor mensensmokkel. Ryan Y. werd in Adinkerke betrapt met een lading reddingsvesten. “Maar hij wist niet waarvoor die dienden”.
The post Twintiger die betrapt werd in auto vol zwemvesten riskeert celstraf voor mensensmokkel: “Hij wist niet dat hij met iets illegaal bezig was” appeared

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

Pauzeknop of ambitieus? Vlaams regeerakkoord blaast warm en koud over klimaat

Volgens critici drukt de nieuwe Vlaamse regering de pauzeknop in van het klimaatbeleid, volgens de regering zelf ligt de lat hoog. "Vlaanderen zou de problemen onder ogen moeten zien en oplossingen bieden voor klimaatbeleid", zegt de Bond Beter Leefmilieu. "Wij zijn wel ambitieus", klinkt het bij de regering. Het doel halen voor het afbouwen van broeikasgassen lijkt alvast heel moeilijk.

Lees meer »

Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip verstopte

Een 23-jarige jongeman uit Diksmuide heeft acht maanden cel met uitstel gekregen voor het bezit van drie gram flakka, de bekende ‘zombiedrug’. De politie kon hem betrappen na een hinderlaag. Hij bleek de drugs in zijn slip verborgen te hebben en wou het aan zijn broer geven.
The post Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Kinderdagverblijven hechten weinig geloof aan belofte van 10.000 extra plaatsen: “De nieuwe regering draait ons en de ouders een rad voor de ogen”

De regering-Diependaele heeft grote ambities met de kinderopvang. De komende jaren moeten er 10.000 nieuwe plaatsen bijkomen om alle kinderen in Vlaanderen een plaats in de opvang te bieden. Volgens de sector is dat niet mogelijk zolang de politiek het personeelstekort niet opgelost krijgt. "Ik zie in het regeerakkoord weinig concreet dat de grote ambities ondersteunt."

Lees meer »

“Als jullie de deur niet openen, maken we iedereen af”: zo verliep de dramatische nacht van reporter Robin Ramaekers en zijn cameraman in Beiroet

Wanneer hij om half één woensdagnacht een luide knal van een Israëlische raketinslag in het oude centrum van Beiroet hoort, doet VTM-reporter Robin Ramaekers (49) wat een oorlogsjournalist altijd doet: verslag uitbrengen, samen met cameraman Stijn De Smet (37). Dat het de volgende 3,5 uur zou leiden tot een quasi ontvoering met mishandelingen en ondervragingen door – wellicht – een

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »