Heemkring Oostkamp en CVO brengen handelszaken in beeld

Heemkring Oostkamp (HKO) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Miras slaan de handen in elkaar voor hun project rond de Oostkampse handelszaken in de twintigste eeuw.

Samen met de zowat 50 cursisten en docenten fotografie van CVO Miras willen ze het komende jaar het Oostkampse handelsapparaat in beeld brengen. De cursisten trekken de straat op en maken foto’s van de handelszaken en de mensen die er werken. Deze foto’s zullen getoond worden in een nog verder uit te werken publieksactiviteit in het voorjaar van 2025. Dit vormt een mooie aanvulling op het HKO-project Oostkampse handelszaken in de 20ste eeuw. Daarbij is een belangrijke vaststelling naar boven gekomen dat er weinig ondernemers en families zijn die foto’s hebben van hun handelszaken van weleer. Voor dit project werken de HKO en CVO Miras samen met zowel Unizo Oostkamp als Shopping Oostkamp. Beide handelsorganisaties verenigen immers heel wat Oostkampse ondernemers.

“We vinden het fantastisch dat we voor dit deelproject binnen ons grote project rond de Oostkampse handelszaken kunnen samenwerken met CVO Miras. We hebben gezien tot welke mooie resultaten ze vorig schooljaar in Nieuwenhove gekomen zijn en kijken dus al uit naar het publieksmoment. We zijn ook blij dat Unizo en Shopping hier mee hun schouders onderzetten”, weet Sebastian Vande Ginste te vertellen. Ook de leerkrachten van het fotografieteam CVO Miras staan te popelen om de cursisten te begeleiden bij het treffend fotograferen van de ambachtslieden, handelaars en verhalen van de Oostkampse handelsgemeenschap. De cursisten zullen niet alleen foto’s maken, ze zullen verhalen vertellen, het kloppend hart van Oostkamp proberen vastleggen en zo een brug slaan tussen het heden en het verleden.

Opleiding

Meer info over de fotografieopleiding vind je op www.miras.be. Op www.heemkringoostkamp.be en de HKO-Facebookpagina vind je meer informatie over de werking van HKO. Je kan hiervoor ook terecht bij HKO-projectcoördinator Sebastian Vande Ginste: [email protected]. (GST)

The post Heemkring Oostkamp en CVO brengen handelszaken in beeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »