Nummer 1722 wordt geactiveerd wegens risico op storm- en waterschade

Nu het KMI waarschuwt voor slecht weer, heeft de FOD Binnenlandse Zaken zondag beslist tijdelijk het nummer 1722 te activeren. Dat betekent dat wie storm- of waterschade heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, een aanvraag kan indienen via het e-loket www.172.be of via het telefoonnummer 1722. Het noodnummer 112 mag enkel worden gebruikt bij situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Het KMI maakte eerder op de ochtend al bekend dat van zondagmiddag 12 uur tot 20 uur ‘s avonds code geel zal gelden aan de kust. Er worden rukwinden van meer dan 80 km/uur verwacht.

1722

Nu wordt dus ook het nummer 1722 geactiveerd. Binnenlandse Zaken vraagt bij voorkeur het e-loket te gebruiken voor een digitale aanvraag om bijstand. Wie belt naar 1722 belt, komt bij de operatoren in de noodcentrales terecht, waardoor eerst de meest dringende oproepen naar 112 worden afgehandeld. Het activeren van het nummer 1722 is dan ook precies bedoeld om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten.

Wie in een brandweerzone woont die een eigen e-loket heeft, kan ook daar terecht.

The post Nummer 1722 wordt geactiveerd wegens risico op storm- en waterschade is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël zet meer grondtroepen in Libanon in – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Belgen uit Libanon gearriveerd in Militair Hospitaal in Brussel

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

Van “DURF!” in Eeklo tot “Komt uit aa kot” in Buggenhout: lokale partijen wagen zich aan een campagnelied 

Op sociale media valt het almaar vaker op: lokale partijen proberen de kiezer te overtuigen met een "campagnelied", een lied dat een deel van hun boodschap moet uitdragen, vaak in de vorm van een videoclip. Zo circuleren er onder meer filmpjes van DURF! N-VA/SMS&MEER in Eeklo en van de lokale CD&V-afdeling in Buggenhout. Maar overtuigen de partijen hun kiezers daar

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »