Inwoners spoelen hinder van werken weg tijdens receptie in Zwevegem: “Nat en koud weer stak stokken in de wielen”

Het gemeentebestuur nodigde de inwoners en omwonenden van de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat uit op een drink. Hiermee werd het einde gevierd van de hinder die ze ondervonden tijdens de werken die er plaatsvonden.

Schepen Dirk Desmet (CD&V) die het dossier begin dit jaar erfde, gaf kort informatie over de reden waarom alles ‘iets’ langer duurde dan voorzien.

“De eerste drie maanden van dit jaar viel er heel wat regen waardoor de werf herschapen werd in een modderpoel en werken geregeld onmogelijk bleek. Ook in de eindfase stak het weer stokken in de wielen met enerzijds opnieuw veel regen en anderzijds uitzonderlijk vroeg lage temperaturen. De aannemer heeft zich moeten richten op de paar mooie dagen die er waren om met man en macht de grond- en bovenlaag van het asfalt te kunnen gieten en de wegmarkeringen aan te brengen.”

Overleg

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. “Toen ik begin dit jaar de technische dossiers overnam van mijn voorganger, was het dossier Kortrijkstraat-Avelgemstraat al vergevorderd en diende er kort daarna gemeld te worden dat het knooppunt aan de kerk volledig dicht moest. Alvorens deze nieuwe fase op te starten werd overleg gepleegd met de handelaars uit de buurt. Niettegenstaande het dossier al in uitvoering was, konden toch nog twee van hun verwachtingen ingelost worden.”

“Parkeren blijft aan twee kanten mogelijk in Avelgemstraat” -Schepen Dirk De Smet

“Zo is de mogelijkheid gebleven om te draaien aan de Kasteelstraat en zijn de voorziene parkeerplaatsen in de Avelgemstraat deels aan de ene kant en deels aan de andere zijde in plaats van alles aan één kant.”

De zowat 100 aanwezigen waren hoofdzakelijk positief over de uitvoering. Toch hoorden we van sommigen opmerkingen over de versmalling aan de Stenen Molen en het moeilijk opdraaien van de Avelgemstraat naar de Otegemstraat. Ook de kleine wegver-smallingen, onder meer aan de Bekaertstraat, worden als hinderlijk ervaren.

De receptie had plaats in de Stenen Molen en was voor velen de ideale gelegenheid om die eens van binnenin te zien.

The post Inwoners spoelen hinder van werken weg tijdens receptie in Zwevegem: “Nat en koud weer stak stokken in de wielen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »