Directeur Marc Slosse gaat op 1 januari met pensioen: “Allemaal uitdagende functies”

Het Sint-Lodewijkscollege heeft officieel afscheid genomen van Marc Slosse, coördinerend directeur basisonderwijs van de scholengemeenschap. De gewezen directeur van de basisschool in de Gistelsesteenweg gaat op 1 januari met pensioen.

Marc Slosse mag zonder enige vorm van overdrijving een monument van het Sint-Lodewijkscollege genoemd worden. “Ik zat vanaf het eerste leerjaar tot het zesde middelbaar in het Sint-Lodewijkscollege. Daarna trok ik naar de normaalschool en wanneer ik afgestudeerd was, keerde ik, na één schooljaar lesgeven in Koolkerke, onmiddellijk terug naar de Magdalenastraat, waar ik 15 jaar voor de klas stond. Ik was amper 36 toen ik directeur werd en drie jaar geleden werd ik halftijds coördinerend directeur en halftijds personeelsdirecteur van de basisschool.”

Voorrecht

“Het waren allemaal heel uitdagende functies”, gaat Slosse verder. “Ik gaf heel graag les, maar na ruim vijftien jaar voor de klas was ik klaar om leiding te geven. Ik heb werken met én voor mensen altijd als een voorrecht beschouwd. Ik ben geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan. Geen enkele vergadering van de schoolraad of ouderraad was me te veel. Mensen ontmoeten heb ik altijd ervaren als een van de mooiste aspecten van de niet altijd gemakkelijk job van schooldirecteur.”

De zwartste bladzijde uit de loopbaan van de afscheidnemende directeur is ongetwijfeld het dodelijke ongeval van een kleuter op het zebrapad voor de schoolpoort. “We hebben echter ook veel geleerd uit dit dramatische gebeuren. Het was niet altijd gemakkelijk om het te realiseren, maar de veiligheid in de onmiddellijk omgeving van veel Brugse scholen is de voorbije jaren duidelijk verbeterd.”

Groene vingers

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Marc Slosse en ook de komende jaren wil hij actief blijven. “Ik zal verder in twee bestuursorganen van organisaties zetelen en ik heb me al geëngageerd om lid te worden van een schoolbestuur. Ik heb groene vingers en zal met veel plezier een groot deel van mijn vrije tijd in mijn tuin doorbrengen. Er staan ook al enkele reizen op ons programma. Voor de invulling van de rest van de tijd die nog overblijft, zie ik wel wat er op me afkomt”, lacht Marc Slosse. (Philippe Decruynaere)

The post Directeur Marc Slosse gaat op 1 januari met pensioen: “Allemaal uitdagende functies” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sommelier Cyril, butler Vincent en sterrenchef Lieve zijn de drie nieuwe ambassadeurs van Hotelschool Ter Duinen Koksijde

Op de ‘Wall of Ambassadors’ in Hotelschool Ter Duinen prijken weer drie nieuwe namen van oud-leerlingen die het in hun carrière al ver hebben geschopt en die een visitekaartje zijn voor de school waar ze hun opleiding kregen. Sommelier Cyril Vermeulen (27) is de jongste ambassadeur, Vincent Vermeulen (50) is een autoriteit met zijn prestigieuze School for Butlers & Hospitality,

Lees meer »

Laatste Roksjesfuif in De Zwaan

De Roksjesfuif van de Meisjesscouts is een waar begrip geworden in Lichtervelde, maar helaas wordt de 18de keer ook de laatste keer in De Zwaan. Mogelijks wijken de meisjesscouts volgend jaar uit naar een andere zaal.
The post Laatste Roksjesfuif in De Zwaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Vrienden en buren van Bert H. (57), die gewikkeld in plastic zeil in eigen auto gevonden werd: “Ik vond die foto van die parenclub op Facebook al vreemd”

Donderdagmiddag verliet Bert H. (57) zijn woning. Twee dagen later werd de vader van twee kinderen 30 kilometer verder dood teruggevonden onder een blauw plastic zeil op de achterbank van zijn eigen wagen. Hoewel een getuige de auto donderdagavond al zag staan, gaf de vijftiger vrijdag nog een teken van leven, toen er een foto van een parenclub op zijn

Lees meer »