De Haan sluit jaar af met negende Christmas Fun Run

Het jaar sportief afsluiten kan zaterdag in De Haan, op de negende editie van The Christmas Fun Run. Om sportievelingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze kerstloop, organiseerde de gemeente ook een ‘start to run’.

Op zaterdag 23 december is er opnieuw The Christmas Fun Run, een sfeervolle kerstloop in het centrum van De Haan ten voordele van de welzijnsvoorziening voor kinderen en jongeren van Nest en het Zeepreventorium.

“We verwachten zaterdag niet minder dan duizend deelnemers, en elke deelnemer, groot én klein, loopt in kerstkostuum met verlichte kerstmuts op. Dat zorgt dus voor heel veel sfeer en ambiance”, zegt schepen voor Sport Hilde Dhont.

Rennen en feesten

Het parcours loopt doorheen het prachtige Parkdomein La Potinière en de Concessiewijk. Er zijn drie loopreeksen (200, 560 of 920 meter) voor de kinderen, en voor de volwassenen is er keuze tussen 5 of 7,2 kilometer.

Niet zo sportief aangelegd? Er valt zaterdag ook gewoon heel wat te beleven in De Haan. Muziekgroepjes zorgen voor sfeer en ambiance langs het parcours, en na de wedstrijd is er een afterparty met DJ Freak Sound System én een optreden van de coverband Rock Circus in La Potinière, waarop iedereen welkom is.

Als ideale voorbereiding op The Christmas Fun Run heeft de sportdienst van De Haan een ‘start to run’ programma georganiseerd. De deelnemers volgden een gestructureerd trainingsprogramma, waarbij de intensiteit geleidelijk werd opgebouwd. Zo konden ze hun conditie verbeteren zonder het risico op blessures. “Tien weken lang trainden alle deelnemers twee keer in de week, om zo langzaam op te bouwen naar hun ultieme doel: minstens vijf kilometer lopen tijdens de kerstloop. We beloonden die doorzetters met een welverdiend ‘start tot run’ diploma. Ik hoop dat ze door het programma de smaak te pakken hebben om te blijven lopen”, aldus schepen Hilde Dhont.

The post De Haan sluit jaar af met negende Christmas Fun Run is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »