Poging tot gewapende overval in fruitwinkel in Houthulst: dader vlucht zonder buit weg

In een fruitwinkel in Houthulst vond vrijdagochtend een poging tot gewapende overval plaats. Een man drong de winkel binnen, riep iets en liet uitschijnen dat hij gewapend was. De aanwezige uitbaatster vroeg de man te vertrekken… waarop die dat gewoon deed.

De feiten vonden vrijdagochtend plaats in een groenten- en fruitwinkel in Houthulst. Nadat de winkel geopend was, kwam er plots een verdachte man de zaak binnengestapt. Daarop zou de man iets beginnen roepen hebben, maar wat is onduidelijk. Het parket van Ieper bevestigt de feiten. “De man riep iets waardoor we konden afleiden dat het om een poging tot overval ging en liet daarbij uitschijnen dat hij gewapend was”, zegt de procureur. “De uitbaatster en het aanwezige personeel reageerden echter zeer koelbloedig. Ze waren niet onder de indruk en vroegen de man te vertrekken. Waarop hij dat vervolgens ook deed, zonder buit. De politie is momenteel nog bezig met het onderzoek en er is nog geen verdachte opgepakt.”

Verdachte spoorloos

De politie Polder kwam meteen ter plaatse en hield nog een buurtonderzoek, maar kon de verdachte niet aantreffen. Het onderzoek loopt verder. In de winkel vielen geen gewonden, maar was men weliswaar onder de indruk van de feiten. De winkel is daarna toch terug opengegaan. (JH)

The post Poging tot gewapende overval in fruitwinkel in Houthulst: dader vlucht zonder buit weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Vier organisaties officieel erkend als Brugse dierenwelzijnsvereniging

Vrijdag kregen vier organisaties de officiële erkenning als Brugse dierenwelzijnsvereniging uit handen van schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. Het gaat om vzw Poespartoe, vzw Kat Zoekt Thuis, vzw Cathz en vzw SOS Reptiel. “Die laatste is niet gehuisvest in Brugge, maar vangt wel veel dieren op vanuit onze stad”, aldus schepen Goderis.
The post Vier organisaties officieel erkend als

Lees meer »

Interview met zwakbegaafde kinderverkrachter kan Axel Daeseleire twee jaar cel opleveren

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »