Oostendenaar (24) krijgt negen maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen politiemensen

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Oostendenaar veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen. T.V. gebruikte geweld toen de politie hem wilde tegenhouden omdat hij met een groot glas bier rondliep.

De lokale politie van Oostende hield in de nacht van 2 op 3 september zoals gebruikelijk een oogje in het zeil in de uitgaansbuurt. Rond 1.15 uur wilden ze een twintiger tegenhouden omdat hij met een groot glas bier op straat liep. T.V. weigerde zich te identificeren en zette het op een lopen. Toen de politie hem inhaalde, verzette de beklaagde zich hevig tegen zijn arrestatie. Daarbij beet en schopte hij de vier politiemensen meermaals. Een van de slachtoffers was door het incident zelfs een tijdje werkonbekwaam.

V. verklaarde dat hij zich eigenlijk niets meer kon herinneren van de feiten. Anderzijds wist hij wel nog dat hij met een grote kan bier over straat liep. Voordien zou hij een zevental Leffes en nog wat sterkedrank genuttigd hebben. Naar eigen zeggen was het zeker niet zijn bedoeling om de agenten te verwonden. Hij beweerde dat hij zich zou schamen als hij effectief zoiets gedaan zou hebben.

De jonge Oostendenaar was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Zo kreeg hij in 2021 al 60 uur werkstraf voor een poging tot diefstal en in 2022 zes maanden cel voor geweldpleging. Begin juni 2023 werd hij nog veroordeeld tot drie maanden effectieve gevangenisstraf voor een klap in het gezicht van de nieuwe partner van zijn ex-vriendin.

Het openbaar ministerie vorderde een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ook de verdediging kon zich daarin vinden. In die omstandigheden werd V. veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf met probatie-uitstel. De geldboete van 800 euro werd voor de helft met uitstel opgelegd.

The post Oostendenaar (24) krijgt negen maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen politiemensen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »