Vier jaar cel voor mannen die bouwpromotor Bart Versluys van peperduur horloge beroofden

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 25-jarige Fransman en een 19-jarige Marokkaan veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. De beklaagden beroofden bouwondernemer Bart Versluys van een horloge ter waarde van 350.000 euro.

In de nacht van 18 op 19 augustus 2022 werd Bart Versluys op het Albertplein in Knokke om 0.05 uur benaderd door twee mannen die vroegen hoe laat het was. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en probeerde nog tevergeefs weg te lopen. Zijn belagers gooiden hem echter op de grond. Ze gebruikten ook pepperspray en deelden rake klappen en schoppen uit. Daarbij zou het slachtoffer een diepe, gapende hoofdwonde opgelopen hebben. De daders gingen aan de haal met een polshorloge van het merk Richard Mille ter waarde van 350.000 euro. Begin april 2022 werd Versluys in Oostende al van een gelijkaardig horloge beroofd.

Camerabeelden

Dankzij camerabeelden kwam een Seat Ibiza met Britse nummerplaat in het vizier van de speurders. Het voertuig reed na de feiten terug naar Brussel. Bij controles op 22 augustus in Frankrijk en op 11 september in Duitsland bleek Kamal A. (25) in die bewuste wagen te zitten. De Fransman kon uiteindelijk op 10 november 2022 in Spanje ingerekend worden.

Valentino H. (19) kon met behulp van camera’s met nummerplaatherkenning aan de feiten gelinkt worden. De verdachte op de beelden werd immers in juni 2022 in Parijs na gelijkaardige feiten al aan een controle onderworpen. Op zijn gsm werden ook veel afbeeldingen van dure horloges ontdekt. De Marokkaan liep op 26 november 2022 in Duitsland tegen de lamp.

Bekentenissen

Beide beklaagden legden uitgebreide bekentenissen af. A. verklaarde dat hij 5.000 euro had gekregen van een zekere Abdul, die ook in de wagen zou gezeten hebben. Een zekere Adam werd aangewezen als de opdrachtgever die het horloge verkocht zou hebben. H. bevestigde dat Abdul na de overval onmiddellijk Adam zou gebeld hebben. In ruil voor onderdak en drugs pleegde de tiener naar eigen zeggen al meermaals feiten in opdracht van Adam.

Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden vier jaar effectieve gevangenisstraf. Daarbij werd opgemerkt dat Kamal A. in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk al veroordeeld werd voor respectievelijk inbraak en drugsfeiten. Valentino H. was ook niet aan zijn proefstuk toe, want hij zal ook in het Zwitserse Genève voor de rechter moeten verschijnen.

Schadevergoeding

De verdediging legde uit dat de beklaagden door financiële problemen op de dool waren geraakt. Hun advocaten drongen tevergeefs aan op een mildere bestraffing. Door een eerdere veroordeling tot 27 maanden cel kon A. sowieso geen straf met uitstel meer krijgen. Aan de verzekeraar van het slachtoffer moeten ze een voorlopige schadevergoeding van 12.500 euro betalen. Kort na de feiten zou de verzekering al 320.000 euro uitbetaald hebben.

The post Vier jaar cel voor mannen die bouwpromotor Bart Versluys van peperduur horloge beroofden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »