Inflatie is in december gestegen tot 1,35 procent

In december is de inflatie gestegen tot 1,35 procent. Dat betekent dat het leven nu 1,35 procent duurder is dan in december 2022. Vorige maand stond de inflatie op 0,76. Het is de tweede maand op rij dat de inflatie is toegenomen, na zeven maanden van daling. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »