Prinses Anne onthult de vrees die Queen Elizabeth had over eigen begrafenis: “Ze moest doen wat juist voelde”

Een jaar geleden moesten we afscheid nemen van Queen Elizabeth II. Ze was op dat moment 96 jaar oud en de langst regerende monarch op de Britse troon. Volgens haar dochter, prinses Anne (73), vreesde de koningin dat haar dood in Balmoral Castle in Schotland de begrafenis “moeilijk” zou maken. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. 12 doden na raketaanval op voetbalveld waar kinderen aan het spelen waren – Israël reageert fors: “We staan voor een totale oorlog”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

Forse stijging van aantal verloren gelopen personen aan de kust in de maand juli: hoogste cijfer in Oostende, laagste in Zeebrugge

De maand juli bracht een forse stijging van het aantal verloren gelopen personen aan onze kust. De maand juli tikt af op 482 verloren gelopen personen, waarbij de cijfers per kustgemeente variëren van vijf in Zeebrugge tot 184 in Oostende. Het cijfer schoot op 30 juli enorm de hoogte in toen er op één enkele dag maar liefst 135 personen

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas waarschuwt voor uitbraak polio in Gaza – Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

Het Hamas-ministerie van Gezondheid in Gaza heeft een polio-epidemie uitgeroepen in het gebied. De terreurbeweging beschuldigt Israël ervan de gezondheidsvoorzieningen in de regio volledig te hebben vernietigd, waardoor polio vrij spel kreeg. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 juli terug.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

LIVE. Eerste foto’s van vrijgelaten gevangenen na historische deal – Poetin-criticus Navalny zou ook vrij zijn gekomen, maar “helaas is hij overleden”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »