Bradley Cooper moet persconferentie onderbreken voor medisch noodgeval van dochtertje Lea

Bradley Cooper (48) was aanwezig op een persconferentie voor zijn film ‘Maestro’, maar verliet al snel de zaal omdat de schoolverpleegkundige van zijn zesjarige dochter Lea belde. Zodra hij hoorde van een noodgeval, verontschuldigde hij zich en snelde de acteur naar haar school. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »

Eerste steen van toekomstgerichte nieuwbouw voor ocmw-grootkeuken Ruddersstove in Brugge

Welzijnsvereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) zet een belangrijke stap richting de toekomst. De maaltijdzorgorganisatie, die onlangs haar vijftiende verjaardag vierde, heeft de eerste steen gelegd van een toekomstgerichte nieuwbouw. De uitbreiding van de faciliteiten is voor Ruddersstove een stap richting verdere groei van de organisatie. Dagelijks bereidt en bezorgt de welzijnsvereniging meer dan 2.000 maaltijden in de wijde Brugse regio.

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren reageert op hallucinante beelden: “Drugs en gsm’s over muur? Niet tegen te houden”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Megatsunami schudt aarde negen dagen door elkaar

Een gigantische aardverschuiving en daaropvolgende megatsunami op Groenland heeft de aarde vorig jaar negen dagen lang doen trillen. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt. Hun bevindingen zijn nu gepubliceerd in het gereputeerde vakblad Science.

Lees meer »

Hezbollah-leider Nasrallah reageert na aanvallen met communicatietoestellen: “Ongeziene klap voor Hezbollah, maar krijgt ons niet klein”

"Israël heeft alle rode lijnen overschreden". Dat heeft Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, gezegd in een televisietoespraak waarin hij reageerde op de aanvallen met ontploffende communicatietoestellen in Libanon. Nasrallah noemde de aanvallen "een ongeziene klap, maar die krijgt Hezbollah niet klein". Tijdens de toespraak vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon.

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »